“Okula bakan lambaların sökülmesinde bir sakınca yok”

13 Aralık 2013 16:20

Geçtiğimiz gün gazetemiz aracılığıyla dile getirdiğimiz “AKEDAŞ okula bakan sokak lambalarını söküyor” iddiası gündemi oldukça meşgul etmiş hatta tepkiler ardı ardına gelmişti. Lambaların sökülmesi olayını değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, “Akdeniz Elektrik firmasının yaptığı doğrudur. Biz kendi imkânlarımızla aydınlatmayı sağlayacağız” dedi.

Elektriğin özelleşmesinden sonra Isparta’nın elektrik dağıtım işini alan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) geçtiğimiz gün okullara bakan lambaları söktüğü iddia edilmişti. Haberi gazetemiz aracılığıyla gündeme getirmiş ve oldukça büyük tepkiler almıştı. Söküm olayının doğru olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, tepkilerin aksine bir açıklamada bulundu.

“AKEDAŞ’IN YAPTIĞINDA BİR SAKINCA YOK”

Okula bakan lambaların sokak lambaları olduğunu belirten Can, “Aslında o direklere takılan lambalar sokak lambalarıdır. Elektrik dağıtım işi özelleşmeden önce o lambalar okul bahçelerine döndürülmüş. AKEDAŞ yetkilileri de eğer ki bu lambalarla okul bahçeleri aydınlatacaksa buradaki elektrik sarfiyatının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödenmesini talep ettiler. Talebe olumlu cevap vermediğimiz için lambaları sökme yoluna gittiler” dedi.

“KENDİ İMKÂNLARIMIZLA AYDINLATACAĞIZ!”

Öte yandan Can, AKEDAŞ’ın lambaları sökmesinde bir sakınca olmadığını belirterek “Okul bahçelerini kendi imkânlarımızla aydınlatacağız. Sistemi kurarak daha uygun fiyata bunu başarmayı düşünüyoruz. Bu anlamda AKEDAŞ’ın yaptığı doğrudur. Bu lambalar kamu yararına hizmet etmek için takılmış lambalardır. Bir sakınca yok aslında doğrusunu yapıyorlar. Biz kendimiz bu aydınlatmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 609 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...