“Ziya Günaydın’ı belleme projesi başarısız oldu!”

13 Aralık 2013 16:21

Belediye Başkanı Günaydın, basınla buluşmasında başından geçen ilginç bir olayı anlattı. Geçtiğimiz yıllarda Isparta’ya yağan karın 60 cm’ye ulaşmasıyla zorlandıklarını ve yardım istemesine karşın bahaneler sunularak yardımın gelmediğini ileri süren Günaydın, “Onlar ‘Ziya Günaydın’ın şimdi belledik. İnşallah bu sefer yıkacağız’ dediler. Ancak altından kalkmayı başardık. Bugün araçların yüzde 80’i kış lastiği takmadan yolda seyrediyor” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün gazetecilerle rutin hale gelen buluşmasını gerçekleştirdi. Kendini iyice hissettiren soğuklar nedeniyle don olayının gündeme geldiğini ve bundan dolayı yollarda konforu sağlamak adına yaptıkları çalışmaları aktaran Günaydın, “Yine başardık, yine başaracağız” dedi.

“-7 DERECEDE 400 PERSONELLE SABAH

EZANINA KADAR ÇALIŞIYORUZ”

Kış gelmeden önce sokak sokak hangi personelin nerede çalışacağına kadar planladıklarını ve soğukların gelmesiyle birlikte 10 Aralık günü sahaya indiklerini belirten Günaydın, “Karı havada yakalama projemizi hayata geçirmiş bulunuyoruz. 10 Aralık’ta bir miktar kar yağdı ve arkasından şiddetli don geldi. Don olayı çok tehlikelidir.1 m. kar yağsa ondan iyi. Bunu iyi bildiğimiz için ekiplerimiz 10 Aralık gecesi -7 derecede her şey donmuşken, iyi bir çalışma yaptı. 91 aracımız mevzilendi ve 400 personelimizle çalıştık. Sabaha kadar çalıştık.

75 TON TUZLU KUM 38 TON DA SOLÜSYON ATILDI

75 ton tuzlu kum atıldı. Bunu dayanıklı asfalt yapılmayan yerlerde kullandık. Çünkü elimizde vardı ve yeni asfalta zarar vermesini istemedik. 38 tonda aynı gece solüsyon harcadık. Bunları da yeni asfalta döktük. Sabah ezanı okunmadan çalışmalarımız tamamlandı. En ücra sokaklarımıza kadar kar ve donla mücadele edildi. Bu süreçte bir aracımızı dahi kaydırmadık. Bu hayret verici bir başarıdır. -7’de çalışan arkadaşlarımıza başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu Isparta Belediyesi’nin başarısıdır” dedi.

“NE OLURSA OLSUN ARAÇLARIMIZIN

TEKERLERİNİ KAYDIRMAYACAĞIZ”

Öte yandan başından geçen bir olayı anlatan Günaydın, şöyle devam etti; “Geçmişte 60 santim kar yapmıştı. Tüm araçlar soteye alındı. Bizim araçlarımızda bu kar için yetersizdi. Çaresiz kalmıştık. Ben de çizmemi giyip çıkmıştım. O zaman bazı kurumlardan yardım istedim ancak araçlarını veremeyeceklerini başka yerlere gönderdiklerini söylediler. Bu gelişmeler ışığında ‘Bu sefer Ziya Günaydın’ı belledik, yıkacağız inşallah’ dediler. O karın altından kalkamadım, zorlandım. Biraz yardım etselerdi, kalkacaktım. Yine bir süre sonra bu zorluğun altından kalktık ama bu günkü gibi başarı istiyorduk o zaman da. Ama o gün onu yapamadık. Bu geceyi de güzellikle atlattık. Dökülen solüsyonlar 2 gün dayanıklı oluyor. Tuzlu kuma da takviye yaptık.

“ARAÇLARIMIZIN YÜZDE 80’İ HALA KIŞ

LASTİKLERİNİ TAKMADAN SEYREDİYORLAR”

Bir aracımızı bile 2 gündür kaydırmıyoruz. Şuanda da tüm araçlar ve gereçlerle şimdi 60 santim kar yağsa da hakkından geliriz. Isparta hiçbir zaman ne olursa olsun araçlarının tekerlerini kaydırmayacak. Bu kaymalardan dolayı da ilimizde şehir içi ve zincirleme kazalar olmayacak. Araçların yüzde 80’ni kış lastiği takmadı. Takmadığı halde biz bu noktaya ulaştık. O yüzden personelimiz tebriki hak ediyor.”

 

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...