‘Çevreci Çocuklar’ ödüllendirildi

14 Aralık 2013 10:43

TUBİTAK tarafından desteklenen ve Süleyman Demirel Üniversitesi ile Özel Bedri Ayhan İlkokulu işbirliğiyle hazırlanan “Doğayı ve Çevreyi Koruma Karakteri Geliştirme Okulu: Çevreci Çocuk II” Projesinin Kapanış Töreni yapıldı.

Doğayı ve çevreyi koruma bilincinin geliştirilmesi, bu bilincin geliştirilmesine yönelik toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanan proje kapsamında doğayı ve çevreyi tanıma ve doğal kaynakları koruma bilinci geliştiren 27 farklı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliklerde teorik bilgilerin yanı sıra bilimsel araç ve gereçlerin kullanıldığı arazi çalışmaları ve uygulamaları, araştırma, gözlem, drama etkinlikleri, atölye ve grup çalışmalarına da yer verildi. Proje katılan öğrenciler bilime, deneye, gezi ve gözleme dayalı alışkanlıklarını geliştirdiler.

Altınbaşak Koleji’nde gerçekleştirilen projenin kapanış töreninde İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Veysel Ayhan ve SDÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman birer konuşma yaparak projeye katkıda bulunan kurum, kuruluşlara ve proje ekibine teşekkür etti.  Projede yer alan öğrencilere de belge ve çeşitli hediyeler verildi.

 

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...