Mevlana SDÜ’de anıldı

14 Aralık 2013 10:43

Hz. Mevlana aramızdan ayrılışının 740. yıldönümünde SDÜ Öğrenci Konseyi ve Sosyal Sorumluluk Birliği Topluluğu tarafından düzenlenen “Şeb-i Arus” töreniyle anıldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri Burak Uğur Yalınkılıç, bu tür etkinliklerle hoşgörü ve kardeşlik duygularını daha fazla hissettirmeyi amaçladıklarını söyledi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer ise Mevlana’nın Rabbine kavuşma gecesini düğün gecesi Şeb-i Arus olarak tanımladığını dile getirerek “Mevlana, öldükten sonra mezarımı yerde aramayın; mezarımız ariflerin gönüllerindedir, ölüm ayrılık değil kavuşmaktır demiş ve bunu bizlere hatırlatmıştır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Sinan Dalkılıç ve ekibi tarafından sunulan dinleti ve sema gösterisi büyük beğeni topladı.

Etkinlik kapsamında Yazar Serdar Tuncer de öğrencilerle buluştu. Tuncer, okuduğu şiirlerle Mevlana’nın kişiliği hakkında bilgi verdi. Hz. Mevlana'nın, Şems-i Tebrizi ile karşılaşmasından sonra fikir dünyasında olan değişiklikleri anlatan Tuncer, “Mevlana bir filozof, şair ve hümanist değildir. O, Allah için seven Mevla dostudur. O’nu bilmek ve anlamak yeryüzünü güzelleştirecek olan sihirli tılsımlardır.” dedi.

Bu haber 807 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...