Eğirdir’de 3 Milyonluk Kanalizasyon Kuşak Projesi Hayata Geçecek

14 Aralık 2013 10:45

Daha önce 60 bin liraya projesi yapılan Eğirdir Belediyesi Kanalizasyon Kuşak Projesi için 3 Milyon Liralık harcama yapılacak. Yarısı İller Bankası’ndan hibe, yarısı Belediye katkısı ile yapımının gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiği açıklandı.

Belediye’nin Karayolları’ndan gelecek kanalizasyon hattı geçiş iznine göre hareket edeceği ve ihaleyi İller Bankası’nın yapacağı açıklandı.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Selçuklu şehri Eğirdir’imizde çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Gasilhane, Mescid yapımı, Pınarpazarı’na tuvalet, çarşı merkezinde Esma Sultan Hamamı restorasyonu, asansörlü tuvalet, Plaj tarafında Çok maksatlı Toplantı ve Düğün Salonu, iş merkezi, internet salonu, bayanlar spor salonu, kafeterya ve sinema, yolların yapımı, tamiratları, bahara çiçeklerin hazırlanması, ışıklandırmalar gibi çalışmalar hızla devam etmektedir. Hamam Mahallesi’ndeki Mevlevihane ile Eğirdir Kalesi’nin röleve, restitüsyon ve restorasyon projeleri tamamlandı. Kovada Kanalı üzerinde Sanayi esnafını rahatlatacak nizami köprü inşaatı devam ediyor. Kaleburnu’ndan Canada ve Yeşilada’yı kapsayan Koruma Amaçlı İmar Planı Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunuldu. Bu plan tasdik edildikten sonra Yeşilada yolu üzerine iki adet büyük köprülerin yapımı için hazırlıklar başlatılacak. 2,5 milyona yaklaşan maliyetle yapılan Yenilenen Arıtma Tesisi hizmet vermeye devam ediyor. Yetiştirdiğimiz tüplü orman fidanlarının yüklemeleri yapılıyor. Eğirdir’imizin her tarafından Belediye olarak bir şantiye şekliyle çalışmalar hızla devam ediyor. İller Bankası’nın yapacağı kanalizasyon Kuşak Projesi yapım ihalesi ile göl kenarlarından beton büzlerle geçen ve Arıtma Tesisi’ne ulaşan yıpranmış kanalizasyon şebekesi geleceğe dönük olarak dayanıklı plastik borularla yenilenecek. Yeni Kanalizasyon Kuşak Projesi gölün kirlenmemesi için de önem arzediyor. Yeraltına yapılan hizmetlerin fazla halkın dikkatini çekmeyeceğini biliyoruz. Ancak, çalışmalarımızda samimi olmak mecburiyetindeyiz. Yeraltına alınan TEDAŞ elektrik hatlarının döşenmesinden rahatsız olanları biliyorum. Belki, kanalizasyon Kuşak Projesi’nden de memnun kalmayacaklar olabilir. Biz yerlatına verilen hizmetlerin geleceğe dönük ve mutlaka yapılması gereken hizmetler olduğuna inanarak hareket diyoruz. Asıl vazife budur diyoruz ve öyle davranıyoruz. Durmak yok hizmete devam diyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...