‘Yalvaç Tarihi’ kitaba alındı

14 Aralık 2013 10:46

Yalvaç'ta 1995'ten bu yana faaliyet gösteren Yalvaç Yüksek Öğretim Vakfı, hizmetlerine bir yenisini ekleyerek şehrimizin kültür hayatına da katkı sunmak için kolları sıvadı.

Vakıf, bir kültür hizmeti olarak ‘Yalvaç Tarihi’ isimli eserin yayına hazırlanması çalışmalarını başlattı.

Aynı zamanda Vakfın üyesi olan Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Durmuş Karaman tarafından hazırlanan Yalvaç Tarihi isimli eserin kitap haline getirilmesi, Yalvaçlılar'ın ve bilim dünyasının hizmetine sunulması için hazırlıklarını sürdüren Vakıf, eseri 2014 yılı yaz aylarında okuyucuların beğenisine sunmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Yalvaç Yüksek Öğretim Vakfı Başkanı Bülent Özgül, "Vakfımız sadece sosyal yardım alanında değil, şehrimizin bilim, eğitim ve kültür alanında da faaliyetler gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Bu çerçevede, ilk adım olarak insanlarımızın yaşadıkları şehrin ayrıntılı bir tarihçesini bilmesi, okuması, araştırmalarında kullanması ve şehrimize ölümsüz bir eser kazandırılması için değerli hocamız Durmuş Karaman tarafından hazırlanan Yalvaç Tarihi isimli eseri yayınlamayı kararlaştırdık. Kendi imkanlarımızla sürdürdüğümüz bu çalışmada, katkı verecek herkesi katkı vermeye davet ediyoruz. Vakfımızın kurumsallaşması için buna benzer çalışmaları arttırmayı hedefliyoruz. İleriki günlerde bunları da değerli üyelerimizle ve hemşehrilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz. Bu konuda fikri ve önerisi olanların da bizimle iletişime geçmesinden büyük mutluluk duyarız." dedi. 

 

Bu haber 1094 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...