Balık yemek değil balık tutmak öğretilecek

14 Aralık 2013 10:54

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’yla (SYDV) protokol imzaladıklarını bundan böyle vakıftan yardım alan ve çalışmaya uygun kişilerin işe yönlendirileceğini açıkladı. Kişi eğer uygun işe gitmez ise yardımı kesilecek.

İŞKUR ile SYDV önemli bir protokole imza attı. Protokolün detaylarını aktaran İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, öncelikle iki kurum arasında personele eğitim verileceğini duyurdu. Böylelikle SYDV’de görevli personele şifre verileceğini ve İŞKUR’un açık iş ilanlarını görebileceğini belirten Ergin, yardım alan kişilere portal üzerinden iş teklifi yapılacağını bildirdi.

TÜM İLÇELER DAHİL EDİLDİ

Öte yandan bu eğitimlerin tüm ilçeler için de geçerli olduğunu ifade eden Ergin, “Böylece öncelikle yardımla geçinen kişilere iş bulma ve kurslarda öncelikler vereceğiz. Balık vermek yerine balık tutmayı öğretme çabasındayız” dedi. Projenin şu anda eğitim safhasında olduğunu 2014 yılının ilk aylarında hayata geçirileceğini belirten Ergin, şunları söyledi; “Proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal İşler Genel Müdürlüğü ile İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında yapılan bir protokolle yürütülecek. Vakıf çalışanı kişiye kurumumuzdaki açık işleri teklif edecek. Buna rağmen kişi işin kendisine uygun olmasına rağmen kabul etmiyor, yardıma gidiyorsa bununla ilgili önlem alınacak. Projenin amacı; Yardıma yönlendirmeden ziyade uygun işlere yönlendirmek. Ayrıca yardımla geçinen kişiyi de istihdama kazandırmış olacağız.

PROJEYE SIĞINMACILAR DAHİL EDİLMEYECEK

Öte yandan projede sığınmacılar olmayacak. Ama il bazında çalışabilecek durumda olup da halen yardım alanları işe teşvik etmek istiyoruz. Bunun dışında engelli, yaşlı, bakıma muhtaç kişiler ise projeye dahil edilmeyecek. Biz taşı sıksa suyunu çıkaracak tabirine uyan kişiler üzerinde duracağız. Bu kişilerin yardım almasını benimsemiyoruz.

İŞKUR HER YERDE

Diğer taraftan proje sürekli olacak. Ayrıca biz belediyelerde de hizmet merkezi sözleşmesi yaparak onların bir memurunu eğittik. Bize gelmeden bir kişi, belediyeye giderek, bizim portalımızı görebilen kişiden hizmet alabiliyor. Örneğin Şarkîkaraağaç’tan bir kişinin bu konu için il merkezine gelmesine gerek yok. Ayrıca diğer kurumlarla da bu anlamda sözleşmelerimiz var.”

 

 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...