YDYO´da Avrupa Dil Portfolyosu Konferansı

16 Aralık 2013 15:07

2013- 2014 Eğitim Öğretim Yılında, standart dil öğrenimi ve öğretiminde kullanılan “Birey Merkezli” bir model olan “Avrupa Dil Portfolyosu”na dayalı eğitim programını uygulayan SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO), Avrupa Dil Portfolyosu Ulusal Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici tarafından verilen “Avrupa Dil Portfolyosu ve Dil Pasaportunun Önemi” konulu konferansla katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Şekerci, Avrupa Dil Portfolyosu’nun SDÜ YDYO’da uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2014 yılına kadar akredite olmuş bu sistemi uygulamaktan gurur duyduklarını belirtti.

Konuşmasında yabancı dilin önemine değinen Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici, yabancı dil eğitimi sürecinde dünyanın herhangi bir yerinde bir programda kazandırılması amaçlanan bazı yeterliliklerin olduğunu dile getirerek, “Avrupa Dil Portfolyosu Avrupa Konseyinin çok önemli projelerinden birisidir. Yabancı dil öğretimi Avrupa’nın pek çok ülkesinde hala sorun teşkil etmektedir. Bunun için Avrupa Konseyi pek çok proje üretmiştir. Avrupa Dil Portfolyosu da yabancı dili tüm Avrupa’da standart bir şekilde aynı yeterlilikleri yansıtarak öğretilmesini amaçlayan bir öz değerlendirme aracıdır.”dedi. SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulunun Türkiye’de Avrupa Dil Portfolyosunu kullanan nadir Yüksekokullardan birisi olduğunu belirten Mirici, “Bu anlamda kadrosu, programları ve imkânlarıyla Türkiye’de seçkin okul özelliklerini başarıyla taşıyan SDÜ YDYO’yu tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...