ANSİAD’ın girişimcilik ödülleri SDÜ öğrencilerine

16 Aralık 2013 15:08

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Girişimcilik Haftası’ndaki yarışmada; Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Göller Bölgesi Teknokenti işbirliğinde verilen eğitime katılan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri damga vurdu. Hafta kapsamında Antalyalı işadamları ile melek yatırımcılardan oluşturulan jüri ‘İş Modeli Yarışması’nda üniversiteli genç girişimciler arasında birinci ve ikinci olarak SDÜ’lü öğrencileri seçti.

ANSİAD’ın gençlerin yenilikçilik potansiyellerini keşfederek güçlü gelecek vizyonuna sahip olmaları amacıyla 11’inci kez gerçekleştirdiği ‘Girişimcilik Haftası’ programı tamamlandı. Gençlerin ortaya koydukları buluşları hayata geçirmelerini sağlamak amacıyla Türkiye'de giderek yaygınlaşan melek yatırımcılarla ortaklık kurmaları amacıyla düzenlenen ANSİAD Girişimcilik Haftası İş Modeli Yarışması’na Batı Akdeniz bölgesindeki üniversitelerde eğitim gören genç girişimciler katıldı. BAKA ve Göller Bölgesi Teknokenti işbirliğiyle verilen ‘Teknogirişim Sermaye Desteği Eğitimi’ne katılan adaylardan 7 proje sahibi, ANSİAD Girişimcilik Haftası İş Modeli Yarışması’nda finale kaldı.

Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu’nda finale kalan projeler, melek yatırımcıların beğenisine sunuldu. Özyeğin Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut ve pek çok ünlü yatırımcıdan oluşan seçici kurul, başarılı girişimci adaylarının ürün sunumlarını izledi ve puanladı. Seçici kurul, SDÜ master öğrencisi Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Önder Uysal’ın ‘Green Power Algea’ adını verdiği yeşil enerji sistemi birinci, SDÜ Yenişarbademli MYO Öğretim Görevlisi Emre Kuzugüdenli’nin özürlüler için yapılan tekerlekli sandalyeye monteli bir asansör sistemini içeren Sandalift Projesi’ni ikinci, Uluslararası Antalya Üniversitesi’nden Nuri Soner Güven’in "Fotodublaj Projesi’ni de üçüncü seçti.

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...