Hatipoğluna sevgi seli

16 Aralık 2013 15:09

Isparta Belediyesi Sosyal Belediyecilik çerçevesinde hazırlamış olduğu programa vatandaş büyük ilgi gösterdi. Süleyman Demirel Kongre Merkezinde önceki gece gerçekleştirilen Şeb-i Arus anma gecesinde İlahi Sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve Hatip Nihat Hatipoğlu konuk oldu. Programa Belediye Bakanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da telefonla katıldı. Kongre salonu tamamen dolarken fuaye’de de vatandaşlar programı perdeden izlemek zorunda kaldı. Yaklaşık 3500 kişinin katıldığı programa ilgi en fazla bayanlardan oldu.

Mevlana’nın 17 Aralık 1273 günü hakka yürümesinden dolayı bu gece Şeb-i Arus olarak her yıl başta Konya olmak üzere tüm Türkiye’de kutlanmaktadır. Bu vesile ile Isparta Belediyesi de bu önemli günde iki önemli konuğunu ağırladı. Şeb-i Arus, düğün gecesi demektir. Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım" sözleriyle özetleyen Mevlâna 17 Aralık 1273 günü Hakk'a yürümüştür.  Mevlâna ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul ediyordu. O öldüğü zaman sevdiğine, yani Allah'a kavuşacaktı. Onun için Mevlâna ölüm gününe düğün günü veya gelin gecesi manasına gelen "Şeb-i Arûs" diyordu ve dostlarına ölümünün ardından ah-vah edip ağlamayın diyerek vasiyet etmiştir.

Kur’an-ı Kerim Okuma Avrupa Birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu programı önce Kur-an Tilaveti ile başlattı. Daha sonra Güneşdoğdu halkın beğendiği ilahiler ile vatandaşı coşturmasını bildi.

Güneşdoğdu’nun programı bitirmesinden sonra görev nedeni ile şehir dışında bulunan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, telefonla programa katıldı. Günaydın telefonda yoğun çalışmalarının olduğunu belirterek programa katılamamanın üzüntüsünü dile getirdi.

Günaydın, “Nihat Hatipoğlu hocamızı birkaç defa şehrimize getirerek sizlerle buluşturduk. Son programımızda salonumuz küçük olduğu için vatandaşlarımızın bir çoğu programa katılamamıştı. Kendisinden söz aldık tekrar gelmesi için. İşte bu gün yeniden sizlerle buluşturduk. Önümüzdeki günlerde de Mustafa Karataş hocamızla birlikte olmanın müjdesini şimdiden veriyorum. Programın hayırlara vesile olması dileğiyle sizlere de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kürsüye çıkan Nihat Hatipoğlu’da peygamberimizin hayatından kesitler anlatarak günümüz yaşantısı ve yaşam şeklimiz hakkında 1 saatlik bir konuşma yaptı. İzleyiciler Hatipoğlunu ayakta alkışladılar.

 

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...