Faturalar tüm banka ve PTT’den ödenebiliyor

16 Aralık 2013 15:10

Torosgaz Yöneticisi Oktay Küp, fatura ödeme noktalarıyla ilgili eleştirilere cevap vererek, 2012 yılında tüm bankalarla anlaştıklarını ve faturaların artık PTT dahil tüm bankalardan ödenebildiğini duyurdu. Mahallelere ödeme noktaları beklentilerine de değinen Küp, “Giderlerimizi artırırsak bunları gaz ücretine yansıtmak durumundayız. Ayrıca kredi kartıyla da ödemeyi bu yüzden alamıyoruz. Halkımıza pahalı gaz satmak istemiyoruz” dedi.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte doğalgaz kullanımı da artış gösterdi. Isparta’da gaz kullanımı sonrası en büyük sıkıntı faturaların ödenmesi noktasına yaşanıyor. Faturasını İstanbul Caddesi üzerinde hizmet veren Torosgaz Ana Bayiinden ödemek isteyenler, gereksiz bir kuyruk oluşturuyorlar. Bu konudaki eleştirileri cevaplayan Torosgaz Yöneticisi Oktay Küp, doğalgaz faturalarının ödenmesi için bayiye gelinmesine gerek olmadığını bildirdi. 2012 yılının mart ve nisan aylarından itibaren tüm bankalarla anlaşma sağladıklarını ifade eden Küp, ayrıca PTT’den de ödeme yapılabildiğini duyurdu.

TÜM BANKA VE PTT’DEN ÖDENEBİLİYOR

Mahalle aralarında fatura ödeme noktalarıyla ilgili beklentilere de yanıt veren Küp, “Ödeme noktaları oluşturursak yaptığımız maliyetler gaz faturasına yansır. Ben neden pahalı gaz satayım ki? Burada işletmeciliği milletin rahatlığı anlamında değil optimum yapmak zorundayız. Hemen hemen herkes bir banka ile çalışıyor. Bankadan ödeyebilir. Hem bankaya gitmeden internet üzerinde de ödeyebilirler.

BOTAŞ’A HER AYIN 15-18’İ ÖDEME YAPIYORUZ

Biz BOTAŞ’tan toptancı olarak gazı alıyoruz, her ayın 15-18 arası BOTAŞ’a geri ödüyoruz. Dolayısıyla biz her ayın 1’i ile 10’u arasında fatura kesiliyoruz. Mümkün olduğunca da en son ödeme tarihini 18’ine kadar yaymaya çalışıyoruz. Son ödeme tarihini daha ileri bir tarihe kaydırabilir miyiz diye bunun çalışmasını yaptık ama kaydıramıyoruz. Çünkü tarihi kaydırdığımız durumda o faizler tekrar millete dönecek. Ben ne kadar faiz kullanırsam gaz fiyatlarına yansıyacak. Bunu da istemiyoruz. Mümkün olduğunca 18’ine kadar öderse BOTAŞ’tan aldığım kadarını ödeyeceğim. Vatandaş bir faturasını ödemediği takdirde cüzi bir faiz öder. Ama ben BOTAŞ’ın ücretini ödemezsem tutarın tamamına faiz yansıyor ve bu da gaz fiyatlarına ekleniyor” şeklinde konuştu.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME ALIRSAK KOMİSYON ÜCRETİ GAZ FİYATLARINA YANSIR

Kredi kartıyla ödeme almadıklarını hatırlatan Küp, bunun sebebini de şöyle açıkladı: “Kredi kartı ile ödeme aldığımızda komisyon vs gibi ücretler faiz gibi gaz fiyatlarına yansıyacak. Ama bütün Isparta gaz kullansa o ücretler bizim tarafımızdan tolera edilir. Bu şekilde kredi kartıyla ödeme sağlanabilir ama şuanda bunu yapmak gaz kullananlara haksızlık olur.”

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...