"Isparta´yı layık olduğu şekilde yönetmeye talibiz"

16 Aralık 2013 15:11

Başbakan Erdoğan’ın İzmir’de açıkladığı AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, cumartesi günü Isparta’ya gelişinde yaklaşık 700 araçlık bir konvoy tarafından karşılandı. Belediye İşhanı önünde partililere seslenen Uzaktaş, Isparta’yı yeniden inşa etmek için bu göreve talip olduklarını belirterek, “Isparta’ya hizmet için bu işe talibiz. En sonunda bu sokakta başımız dik yürümek için bu göreve talip olduk” dedi.

AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, aday tanıtım toplantısının yapıldığı İzmir’den cumartesi günü saat 14.45 sularında Isparta’ya döndü. Uzaktaş’ı SDÜ Kavşağında yaklaşık 700 araçlık bir partili konvoyu karşıladı. İl merkezinin yanı sıra ilçelerden de çok sayıda partili karşılamaya katıldı. SDÜ Kavşağında aracından inen Uzaktaş’a çiçek takdim edilirken, Uzaktaş’ta kendisini karşılamaya gelen partililerle kucaklaştı. Daha sonra otobüse geçen Uzaktaş, halkı selamlayarak, şehir merkezine geldi. Nuri Uzaktaş, Belediye İşhanı önünde partililere seslendi.

ADAY ADAYLARINA BİRLİK MESAJI VERDİ

Sözlerine “Biz bu ülkenin ve milletin sevdalılarıyız. Biz mazlumların, ezilmişlerin yanındayız” diyerek başlayan Nuri Uzaktaş, kendisine verilen bu emaneti 30 Mart’ta halkın teveccühü ile yerine getireceklerini bildirdi. Bu konuda gayretli ve azimli olduklarını ifade eden Uzaktaş, diğer aday adaylarına da birlik çağrısı yaptı. Uzaktaş, “Aday adayı olan diğer arkadaşlarıma gösterdiği gayretlerden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz. Onların projeleri bizim projelerimizdir. Isparta’nın talebi bizim projemizdir. Biz hayallerle, varsayımlarla, resimlerle proje üretmeyeceğiz. Projelerimiz seçmene göstermek, milletin parasını heba etmek için olmayacak. Hem kullanışlı, hem ilin menfaatine uygun olacak. Kimse bu projeler yapılırken ‘Bir kişinin karsağına haram para girdi’ demeyecek” şeklinde konuştu.

GEÇMİŞİMDE HARAM YOK

Nuri Uzaktaş, kendisinin geçmişinde haram olmadığını belirtti. Bugüne kadar namussuzluk, haram ve şaibeye karışmadığını kaydeden Uzaktaş, “Ben 2007-2009 yılları arasında ve 2012’den bu yana il başkanlığı yaptım. Kimse Uzaktaş’ın geçmişinde belediye ile yaptığı bir iş vardır diyemez. Benim geçmişimde devletten alınmış tek bir ihale yoktur. Özellikle almadım. Hakkım olan teşviki de almadım. Benim babam bana haram yedirtmedi. Çok çalıştı. Emekleriyle ben besledi okuttu. Onun için ben de çoluğuma çocuğuma haram yedirtmedim. İnşallah bu saatten sora da Mevlam bana haram para nasip etmesin” dedi.

HİZMETİ İNSANLARIN GÖZÜNE SOKACAK GİBİ

GÖRGÜSÜZLÜK KÜLTÜRÜNE SAHİP DEĞİLİZ

Öte yandan Isparta Belediye Başkanlığına neden talip olduğuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Uzaktaş, şunları söyledi: “Isparta’yı kasaba siyaseti ile değil, Isparta’nın layık olduğu şekilde yönetmeye talibiz. Isparta’yı yeniden inşa etmek için bu göreve talibiz. Yeni bir Isparta inşa edeceğiz. Bu konuda samimiyiz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bunun gayreti içinde olacağız. 3.5 yıl başlangıçta yatıp sonra secim vakti geldi ne yapalım vatandaşa göstermelik bir şey yapalım vatandaşın gözüne göstermelik bir şeyler yapıp onların yanına da bir sıfır atalım demeyeceğiz. Biz yaptığımız hizmeti insanların gözüne sokmak gibi bir görgüsüzlük kültürüne sahip değiliz. Biz bu şehirde çok hizmetler yaptık ama kimsenin gözüne sokmadık. Sayın Başbakan bu görevi bize verdi. Teşkilatım her zaman arkamda oldu. Biz burada hizmet etmek için varız. Hiçbir zaman bu kardeşiniz sizin yüzüne yere eğdirmeyecek. Hiç bir zaman şaibeyle, zulümle anılmayacağız. Biz Isparta’ya hizmet için bu işe talibiz. En sonunda bu sokakta başımız dik yürümek için bu göreve talip olduk.”

Konuşmasının ardından Uzaktaş, parti binasında yönetimiyle bir toplantı yaptı. Dışarıda ise AK Partili gençler, şarkılar eşliğinde halay çekti.

 

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...