Uzaktaş´dan ´Gaziler Günü´ mesajı

18 Eylül 2012 18:35

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, şehit ve gazilerimizin kendilerini feda ederek uğruna mücadele ettikleri değerleri yaşatma fedakârlığı gösterdiğini belirterek, “Onların fedakârlıklarını hiçbir maddi karşılıkla ödeyemeyiz” dedi.

Uzaktaş mesajında; “Aziz milletimiz, ezelden beri mukaddes vatanımız uğrunda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz; vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin huzuru, güvenliği için canları pahasına görev yaparak milletimize mal olmuşlardır

Milletimizin şanlı tarihi şehit ve gazilerimizin destanlık mücadelelerine sahne olmuştur. Onlar canlarıyla milletinin geleceğini aydınlık etmişlerdir. Kendilerini feda ederek uğruna mücadele ettikleri değerleri yaşatma fedakârlığını göstermişlerdir. Dolayısıyla millet için şehit ve gaziliği ulvi mertebeler olarak görmüş, bu milletin her ferdi bu mertebelere ulaşmayı şeref kabul etmiştir. Onlar bugünü bize miras bırakan baş tacı edilecek; ellerinden öpülesi minnetle şükranla hayır dualarla anılması gereken yüce insanlardır. Onların fedakârlıklarına hiçbir maddi karşılıkla ödeyemeyiz.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin kutsal emanetine, nesilden nesile yaşatılan bir ruh ve anlayışla sahip çıkacağımızı, çocuk ve gençlerimize daha güzel bir hayat, daha müreffeh bir ülke bırakmak için milletçe sarsılmaz bir irade ile çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Gazilerimizin gününü bu duygularla kutlarken şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu millet size minnettardır” ifadelerine yer verdi.

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...