Ücretli otopark yılan hikayesine döndü..

19 Aralık 2013 16:06

Daha öncede gündemi defalarca meşgul eden ücretli otopark konusu, mahkemenin kararıyla geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı. Ardından da caddelerde keşmekeşliği önlemek amacıyla İl Trafik Komisyonu 20 dakikadan fazla araç parkı yapılamayacağını açıklamıştı. Bu kararların ışığında yeni bir gelişme yaşandı ve ücretli otopark tekrar başladı. Şimdi vatandaşlar ne yapacağını bilemez duruma geldi!

Gültekin otopark çalışanları caddelerdeki yerini aldı ve ücret almaya tekrar başladı. Ancak işletmeci ile Isparta Belediyesi arasındaki hukuki süreç bir süredir devam etmiş ve mahkeme belediye lehine karar vermişti. O günden itibaren park edilen araçlardan ücret alınmıyordu. Hal böyle olunca caddelerde araç yoğunluğu yaşanmış ve çözüm olarak da İl Trafik Komisyonu park süresi getirmişti. 

20 DAKİKADAN SONRA CEZA KESİLECEKTİ!

Komisyonun aldığı karar doğrultusunda caddelerde araç park süresi 20 dakika olarak belirlenmiş ve bu süreyi aşanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktı. Uygulama daha yeni başlamışken bununla birlikte ücretli otopark konusu gündeme geldi.

ŞİMDİ NE OLACAK!

Vatandaşlar şimdi ne yapacağını bilemez duruma geldi. Bir yandan komisyonun kararı diğer taraftan alınan ücretler karşısında çaresiz kalan vatandaşlar yetkililerden net bir açıklama bekliyor.

O ZAMAN HERKESİN CEZA YEMESİ GEREKİYOR!

Komisyon kararı gereğince şimdi caddelerde 20 dakikadan fazla araç park edene cezai işlem uygulanması gerekiyor. Diğer taraftan da otopark işletmecisi araç parkı nedeniyle saatlik ücret alıyor.

İTİRAZ EDİLECEK

Öte yandan konunun muhataplarından olan Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, savcılık tarafından verilen karara itiraz edeceklerini açıkladı. Gerekli çalışmaları yıldırım hızıyla başlattıklarını ifade eden Eren, “Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Belediye olarak tüm çalışmaları başlattık. Ücretli otopark uygulamasını kaldırmak için haklı mücadelemizi veriyoruz” dedi.

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Bu arada bazı caddelerde hala Belediyenin astırmış olduğu “otopark ücretsizdir” pankartları duruyor. Bunun yanında yine aynı caddede otopark işletmecisi araçlardan ücret alıyor. Fotoğrafımıza yansıyan haberimizin fotosu ise vatandaşların çaresizliğini gözler önüne seriyor.

 

 

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...