Başkan Günaydın’dan ‘Gaziler Günü’ mesajı

18 Eylül 2012 18:38

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ‘Gaziler Günü’ münasebetiyle yayınladığı mesajda, her vatan evladının şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkması ve bayrağı asla yere düşürmemesi gerektiğini belirtti.

Günaydın’ın mesajı şöyle: “Bugün çok anlamlı bir günün yıldönümünü milletçe idrak ediyoruz. Bu önemli tarihin Türk Milleti’nin maddi ve manevi varlığında ayrıcalıklı bir yeri bulunmaktadır.

Güzel vatanımızın selameti için giriştikleri mücadelede "Gazi’"ik payesini kanlarıyla ve alın terleriyle hak eden muhterem kardeşlerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olanlara ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Gazilerimizin hatıraları, manevi emanetleri, vatan uğruna gösterdikleri mücadele azimleri her daim hürmetle ve hayranlıkla anılmalıdır. Cesaret timsali muhterem gazilerimiz, vatana göz diken hain emellere fani bedenlerini siper ederek geçit vermemişler ve bu uğurda şahadet şerbetinden seve seve içmeye gönüllü olduklarını açıkça ispat etmişlerdir.

Bu itibarla, geçmişteki mücadeleleriyle bölücü ve yıkıcı mihraklara göz açtırmayan vatan sevdalılarını, yılın her anında ve gününde; saygı, minnet ve şükranla anmak en başta gelen milli ve manevi bir görevdir.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegâne dayanakları ve ikamesi olmayan güçleridir.

Gazilerimiz, Türk milletine emanet edilmiş manevi değerler olarak her zaman var olacaklardır. Gazisini tanımayan, şehidini hatırlamayan, tarihini bilmeyen ve milli kimliğini terk eden bir milletin bağımsız ve şerefli bir hayatı olduğuna tarih denen ibretlik süreç henüz tanıklık etmemiştir.

Her vatan evladı şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkmalı ve bayrağı asla yere düşürmemelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra Gazi’lik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk milletinin yaşaması için her türlü çabayı gösteren kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olanlara ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum”.

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...