Isparta Tuzla Piyade Okulu’na talip oldu

19 Aralık 2013 18:28

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kara Havacılık Okulu’nun ardından şimdi de yer arayan Tuzla Piyade Okulu’na talip olduklarını bildirdi. Bu anlamda Milli Savunma Bakanı’yla görüşme yapacaklarını belirten Başdeğirmen, ‘’Tuzla Piyade Okulu’na talip olduğumuzu anlatacağız ve bize verin diyeceğiz. Hazırladığımız projeleri kendilerine anlatacağız. Takip eder ve güçlü bir lobi oluşturursak neden olmasın?’’ dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, görevde bulundukları 7 aylık süreçte yaptıklarını aktardı. Bunun yanında adı son dönemde AKP’nin Belediye Başkan adayı olabilir şeklindeki söylentilere de cevap veren Başdeğirmen ayrıca yeni bir müjdeyi de kamuoyuyla paylaştı.

‘’ITSO’DA GÖREV ALDIĞIM İÇİN BAŞKA

BİR GÖREV DOĞRU OLMAZDI’’

İlk olarak adaylık konusuna değinen Başdeğirmen, ‘’Düşünseydim sürecin içinde ben de olurdum. Bir müracaat zamanı vardı aday adaylığı için. O süreç içerisinde müracaatta bulunmadık. Böyle bir düşüncemiz olmadığı için bulunmadık. ITSO’da yeni göreve gelmiştim. İkinci bir görev doğru olmazdı. Bilgimiz dışında gelişen konuşmalar oldu. Ne ben talepten bulundum ne de karşı taraftan bana böyle bir talep geldi. Söylentiler halk arasından geçen konuşmalardır’’ dedi.

‘’SON 7 AYDIR OSB’DE GÜZEL

GELİŞMELER OLUYOR’’

Öte yandan son 7 aydır Organize Sanayi Bölgesinde önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Başdeğirmen, şunları söyledi; ‘’Sanayinin olmayışından ve hizmet sektörü ağırlıklı olmasından yakınılıyor. Sanayimiz maalesef 2001’den sonra geriledi. Tekstil ağırlıklı bir şehirdik. Bunlarda kapandı. Son aylarda Organize Sanayi’de yerimiz kalmadı. 2. bölge çalışması içerisindeyiz. Parseli aldıktan sonra belirli bir süre içerisinde faaliyet gösterilmesi gerekir. Faaliyete geçmeyen yerler geri alınıyor. Antalya’nın en büyük firmalarından ADOR geldi. Coca Cola Isparta’ya geldi. Son 7 aday güzel gelişmeler var. 1-2 haftadır görüştüğümüz birkaç firma var. Isparta’dan büyük yer istiyorlar. 2 milyon 500 m2’lik yer faaliyette. Bir bu kadar yerde büyüme alanımız var. O zaman bu işletmelere cevap vereceğiz. Organize Sanayiler yapı itibariyle şehre uzak olmalıdır. Sanayimiz çok gelişmediği için ilk akla gelen bu oluyor. Organize yeter ki dolsun ve çalışsın. Bizim OSB’miz22 kmuzaklıkta. Çok dolmadığı için bankalar ve tedarikçiler gitmiyor. Bizim hem hizmet sektörümüz hem de sanayimiz gelişiyor. Vatandaşlarımız umutsuzluğa düşmesin. Isparta’da güzel şeyler olacak. Daha önce dondurma firması 500 dönüm yer istedi. Bütün olarak bu araziyi temin edemedik. En az 10 ilde araştırma yapmışlar sonra bize geldiler. Kararını Konya’dan yana kullanmış. Artık oraya konuşlandı. Büyük arazimiz olmadığı için o fabrikaya cevap veremedik. Yeni büyüme alanında parseller büyük olacak.

‘’BELEDİYE FABRİKALARI HALKA AÇMASI LAZIM’’

Diğer taraftan Belediyenin ürettiği briket Türkiye’nin birçok yerine gidiyor. Bir dönem kapanmıştı. O dönemde briket bulamadık ilimizde. Şuanda Sayın Belediye Başkanımız yalıtım fabrikası çalışması var. Bunlar bizim için önemli. Isparta’da yapılan hiçbir işi önemsiz görmüyorum. 20’den fazla pomzanın kullanıldığı yerler var. Belki biz geliştiremedik. İlaç sektöründe bile pomza var. Sayın belediye başkanımız kurdu ve çalıştırıyor ama biz halka açılmasını istiyoruz. Bugün Bursa’ya Nevşehir’den gidiyor. Çünkü ponza orada halka açık. Biz ITSO olarak fabrikayı devralmak istedik. Ama ruhsat gereği belediyeye bağlı çalışması gerekecekti. Biz 10 milyonluk yatırım yaptım diyelim belediye değiştiğinde madeni vermiyorum diyebilir. O zaman ponzayı Nevşehir’den mi getireceğim? Ham maddenin ne zaman kesileceğini bilmiyorum, o yüzden bu fabrikayı kuramayız. Burada halka bu tesislerin açılması gerekiyor. Yatırım yapacak bir işletmeci garantisini almalı. 20 yıllık ponza garantisini almalı. Bunun tapu, ruhsat devriyle olması gerekir.

‘’HALININ AKIBETİNE GÜLÜ UĞRATMAYACAĞIZ’’

Bu arada halıyı kalitesiz üründen dolayı kaybettik. Tüm Isparta’da üretilen kozmetikle alakalı bir mücadele içerisindeyiz. Halının akıbetine gülü uğratmayacağız. Halıyı kaybettik, gülü kaybetmeyeceğiz. Gül suyunda kalite olması gereken şekilde değil. Kaliteli bir gül suyu 15 lira. Ama başka ürünler karıştırılarak daha ucuza satılıyor. Gül suyunun kalitesiz olanlarına karşı bir mücadele veriyoruz. Sağlık bakanlığı ile işbirliği içerisindeyiz. Bizim de meclis kararımız var. Artık kalitesiz gül suları yasaklanıyor. Tüm gül suyu şişelerinden ‘içilebilir’ ibaresini görebileceksiniz. Sağlık Bakanlığı ile bu konuda önemli çalışmalar içerisindeyiz. Bu yüzden Isparta’da bir üretici 420 bin lira ceza ödedi. 2 üretici de 20’şer bin lira ceza ödedi. Yeni bir sektör aramamıza gerek yok. Elimizdeki sektörleri değerlendirmeliyiz. Ama esnafımızın da buna destek vermesi gerekir.’’

‘’TUZLA PİYADE OKULUNA TALİBİZ’’

Kara Havacılık Okulu projesinin Eyüp Avcular döneminde ortaya çıktığını ifade eden Başdeğirmen, şöyle devam etti; ‘’ITSO bu işe öncülük etmiştir bayrak yarışını biz aldık. Sonuca çok az kaldı. İlk ihalesinde 2015 yılında faaliyete geçirilecekti. Ama hızlandırıldı ve 2014 yılının Haziran ayında faaliyete geçecek. Bu da katkının Isparta ekonomisine 1 yıl önce olması demektir. 1500 kalifiye eleman sonrasında 3500 kişiye çıkacak. NATO içerisindeki askerler gelecek ve Kara Havacılık Okulu’nda eğitim görecekler. Ispartamıza yabancı askerler de gelecek. Başka illere de gidebilirdi. 300 milyonluk bir yatırım.

‘’BAKANA TEŞEKKÜRE GİDİYORLAR’’

Milli Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı’na teşekkür etmeye gidiyoruz. Ayrıca taleplerimizi de ileteceğiz. Milletvekillerimiz de bize eşlik edecekler. Şuanda Tuzla Piyade Okulu yer arıyor. Bugün en önemli askeri okullardan birisi. Eğirdir Dağ Komando Okulu’yla bir entegre okul. Madem yer aranıyor Isparta bunun için çok müsait. Asker eğitimleri için dağ ve gölümüz var. Biz Sayın Bakanımıza Tuzla Piyade Okulu’na talip olduğumuzu anlatacağız ve bize verin diyeceğiz. Hazırladığımız projeleri kendilerine anlatacağız. İster, takip eder ve güçlü bir lobi oluşturursak neden olmasın? Bunu Kara Havacılık’ta yaptık. Başka illerde talep etti. Burdur’da Rauf Bey Kışlası kapalı. Orayı düşünmüşlerdi. Sonra orası olmadı. Sonra biz altyapı çalışmalarımıza başladık. Tuzla Piyade Okulu’nun bulunduğu yerden ayrılmama kararı var. Ama bu mümkün değil. O bölge tıkandı. Şehrin içerisinde kaldılar.

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ ÖNE SÜRÜLDÜ PAZAR UÇUŞLARI GELEBİLİR

Turizmle ilgili yapılması gerekeni fazlasıyla yapıyoruz. Konya sanayisini gezdik. Orada yaptığımız toplantılarda Isparta’mızı anlattık. Yurtdışına gittiğimizde Isparta’mızı anlatıyoruz. Davraz’ı her yerde ön plana çıkartıyoruz. Bugün Davraz’a Bursa’dan misafir geliyor. Davraz’ı geliştirmek için çalışmalarımızdan bir tanesi THY. 3 gün uçuş var. Ama yeterli görmüyoruz. Çünkü uçaklarımız full geliyor. Haftanın her günü uçuş olması için Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla görüştüm. THY Genel Müdürüyle haftada 3 gün görüşüyorum. 250 uçakları olduğunu ve 246 uçuş yaptıklarını söyledi. Uçuşu 7 güne çıkartacağı sözünü verdi. Davraz olduğunu söyledim. En azından Pazar günü uçuş verin dedim. THY uçuş müdürü geldi. Pazar uçuşları başlayacağı müjdesini verdi. Saat 16.00’da İstanbul’dan çıkıp 18.00’da geri dönmesi gündemde. Bu konu görüşülüyor. Pazar uçuşu bizim için çok önemli. Temel bey artık telefonlardan bunaldı. Açtığımda direkt uçuşları yapacağız diyor. Uçuşun 7 güne çıkması için ekipleri çok iyi uğraş veriyorlar. Milletvekilleri de konuyla ilgileniyor. İstanbul’a gideceğiz ve bu konuya son noktayı koyacağız. Ama bu işler zaman istiyoruz. Bizim bu işi takip etmemiz gerekiyor. Biz de takip ediyoruz. Uçuş her gün olursa bizim turizmimiz de canlanacak.

‘’UÇAKLARDA GÜL LOKUMU

DAĞITIMINA BAŞLANIYOR’’

Gül lokumunun uçaklarda dağıtılması için görüşmeler yaptık. 1 milyon adet gül lokumu ilk etapta dağıtılacak. Uçakta kayısı, Alaşehir üzümü ve fındık verilebiliyor. Yakın zamanda gül lokumu da dağıtılacak.

‘’ÇEVRE İLLERE KENDİMİZİ ANLATA

ANLATA DESTEĞİMİZİ ALACAĞIZ’’

Isparta dışına çıkmadan Isparta’ya hizmet edemeyiz. Konya’ya gittik. Hem sevindik hem üzüldük. Önceden Konya ile eşittik bugün baktık çok büyük şehir olmuşlar, takdir ettik. Gelirken ağladık, bizi katlamışlar. Sadece OSB’de 30 bin kişi çalışıyor. Modern bir Avrupa şehri olmuşlar. Konya aramızdaki yol tek yönlü. Konya’ya bunun için ne yaptıklarını sorduk, üzüldüler, destek vermediklerini söylediler. Not aldılar bu konuda destek vereceklere. Antalya’ya gittik. Antalya Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Başkanı’nı ziyaret ettik. Onlara da demiryolu için biz destek veriyoruz ama siz aramızdaki yolun duble yol olması ne yaptınız diye sorduk. Komşu olarak bize destek vermeliler. Bir açıklamada kendilerinin yapması lazım. Turizm şehrisiniz. 3. Organizeye gidiyorsunuz buna gerek yok. Neden gelen yatırımcıları bize yönlendirmiyorsunuz dedik. Bunları söyleyince bize farklı bakmaya başladılar. Bugüne kadar bu insanlara bir şey söylenmemiş. Artık Isparta’ya farklı baktıklarını söylediler. Çevre illerimize kendimizi anlata anlata desteğimizi alacağız.’’

 

 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...