Çarıksaraylar’a rüzgâr tribünü kuruluyor

19 Aralık 2013 18:50

Şarkîkaraağaç İlçesine bağlı Çarıksaraylar Kasabasına rüzgâr tribünü kurulacak. Önceki gün ilgili firma yetkilileri ilimize geldi ve Çarıksaraylar’da rüzgârın en fazla alındığı bölgeyi bulmak için araştırma yaptı. Çalışmaların  başladığı öğrenildi.

Bölgemizin en fazla rüzgâr alan yerlerinden biri olan Çarıksaraylar Kasabasına tribün kurulacak. İlgili firma yetkililerin önceki günü bölgeye gittiği ve Ali Karataş’a ait araziyi kiralayarak gerekli sözleşmeyi imzaladıkları öğrenildi.

1,5 YIL ÖLÇÜM YAPILACAK

Öte yandan yetkililer tarafından araziye ölçüm aletleri getirildiği ve yaklaşık 1.5 yıl bölgenin rüzgar ölçümü yapılacağı bildirildi. Yapılacak ölçümler sonucunda rapor olumlu çıkarsa bölgenin elektrik ihtiyacı rüzgârdan elde edilecek.

AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM AŞ’YE SATILACAK

Diğer taraftan elde edilecek olan elektriğin nakil hattına bağlanarak Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’ye (AKEDAŞ) satılacağı belirtildi.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ DE FAYDALANACAK

Bu arada yetkililerin ilk izlenimlerinin olumlu olduğu öğrenildi. 1.5 yıl sürecek olan ölçüm sonucu rapor olumlu çıkarsa elektriğin ayrıca Akşehir ve Beyşehir’e de satılacak.

 

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...