Günün konusu: Yolsuzluk operasyonu!

19 Aralık 2013 18:51

Türkiye gündemine bomba gibi düşen ve AKP’li bazı bakanların çocukları, üst düzey yöneticiler ile işadamlarına yönelik yapılan yolsuzluk operasyonuyla ilgili AKP’ye muhalefet partilerin Isparta temsilcilerinden tepki geldi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, operasyon sonrası emniyet müdürlerinin görevden alınması ve savcıya dosyadan el çektirilmesinin büyük bir hata olduğunu belirterek, operasyonu Deniz Feneri soruşturmasına benzetti.

SP İl Başkanı Cevat Gençay ise, soruşturmanın Türkiye’nin en büyük yolsuzluk soruşturmalarından biri olduğunu ileri sürdü. Gençay, “Soruşturmada görev alanların yerine o bakanların görevden alınması gerekiyordu” dedi. 

Türkiye önceki gün büyük yolsuzluk operasyonuyla sarsıldı. Operasyon kapsamında 3 bakanın oğlu, üst düzey yöneticiler ve bazı işadamları gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından ise dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde operasyonla ilgili 5 emniyet müdürü görevden alınırken, savcı Zekeriya Öz’e de dosyadan el çektirildi. Bu gelişmelere muhalefet partilerin Isparta temsilcileri de büyük tepki gösterdi.

AKP’DE HIRSIZLAR ORDUSU VAR

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, AKP hükümetinin yaptığı tüm operasyonların hukuk ve kanun çerçevesinde yapıldığının anlatıldığını ifade ederek, AKP’ye karşı yapılan operasyonlarda ise yargıya müdahale edildiğini iddia etti. Şenol, “Hani yargıya müdahale yoktu ve yargı bağımsızdı? O emniyet müdürleri kendi kendilerine mi hareket etti? Bildiğimiz kadarıyla bu operasyon uzun süren bir takipler sonucu yapılmış. Çok önemli bir yolsuzluk operasyonu bu. Ortada bir çete var. Davaya AKP’nin müdahale etmesi çok açık. Çünkü AKP’de bir hırsızlar ordusu var. Devlet malını her yerde çalıp, çırpıyorlar, ihaleye fesat karıştırıyorlar. Her türlü yolsuzluğu yapıyorlar, sonra AKP’li bakan ve üst düzey yöneticilerinin birinci dereceden yakınlarının bu işin içinde oldukları ortaya çıkıyor” dedi.

DENİZ FENERİ’NE BENZİYOR

Öte yandan görevden almaları da değerlendiren Şenol, “Görevden almalar çok büyük bir hata. AKP hükümetinin kendi sonunu hızlandırıyor. Bugüne kadar yaptıkları Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlarda hep yargı bağımsız diyorlardı. Bir Deniz Feneri’nde çuvallamışlardı. Deniz Feneri davasındaki savcıları da görevden almışlardı. Şimdi yargıya müdahale ediyorlar. AKP çatırdıyor. AKP bir zaman kendisi için kullandığı güçleri tasfiye etmeye çalışıyor. Bu soruşturmayı yürüten Zekeriya Öz, Türkiye çapında çok önemli bir savcı.  Ergenekon davasına bakıyordu ve o zaman hükümetin gözdesiydi. Şimdi ne oldu da aynı savcıya operasyon yapılıyor. Şimdi kendilerine dokunan bir operasyona imza atmış durumda. Görevden almalara bakıldığında bu soruşturma Deniz Feneri soruşturmasına benziyor” şeklinde konuştu. 

BU ZİHNİYET TEHLİKELİ

İl Başkanı Şenol son olarak AKP’nin kendisine biat edenlerin daha sonra itiraz etmeleri durumunda gözünü kırpmadan onları harcadıklarını belirterek, “Bu zihniyet çok tehlikelidir. Kararları AKP’de Başbakan alıyor ve Adalet Bakanı gibi kişilerle de birebir uyguluyor” ifadelerini kullandı.

BAKANLARIN GÖREVDEN ALINMASI GEREKİRDİ

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay ise soruşturmanın Türkiye’nin en büyük yolsuzluk soruşturması olduğunu ileri sürdü. Hükümetin soruşturmada görev alanları görevden almak yerine çocukları karışan bakanları görevden alması gerektiğini belirten Gençay, “Soruşturmanın selameti açısından buna ihtiyaç var. Eğer hükümetin dediği gibi bu soruşturmada bir şey yoksa bunun temize çıkması gerekiyor. Ama bir şey varsa da milletin hakkını yiyenler karşılığını görecektir. Buna da yargı karar verecek. Burada hükümetin yapması gereken şey, bu soruşturmaya kolaylık sağlaması gerekiyor. Kendi açısından temize çıkacaklarsa çıksınlar ama suçlamalar gerçekse de cezalarını çeksinler” dedi.

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...