Kara Havacılık Okulu inşaatı 1 yıl öne alındı

19 Aralık 2013 18:52

ITSO önderliğinde Ankara’ya giden Isparta heyeti önemli bir müjdeyle döndü. Sözleşmeye göre 2015 yılının Mart ayında bitirilmesi planlanan Kara Havacılık Okulu, 2014 yılının Ekim Ayı’nda tamamlanacak ve ilk etapta 300 askeri ve sivil personel gelecek. 2015 yılına kadar da askeri ve sivil personel sayısı aileleriyle birlikte 3000’e ulaşacak.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) önderliğinde, AKP Milletvekili Recep Özel’in de katılımıyla Bakanlıklar ve Kara Havacılık Okulu’nu ziyaret eden Ticaret Borsası, Yalvaç Ticaret Odası ve Isparta Sanayici İş Adamları Derneği yöneticilerinin bulunduğu Isparta heyeti, önemli gelişmelerle döndü. Kara Havacılık Okulu inşaatı 2015 yerine 2014 yılında bitecek, elma ve gülle ilgili sorunların çözümünde süreç hızlandı, Teşvikte Isparta’nın talepleri ön planda tutulacak.

KARA HAVACILIK OKULU PERSONELİ İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ

Isparta heyeti ilk olarak ilimize taşınacak olan Kara Havacılık Okulu’nu ziyaret etti. Kara Havacılık Okulu Komutanı Metin Gürak ve üst düzey komutanlar tarafından karşılanan heyet, Isparta’da görev alacak askeri ve sivil personel için gerekli altyapı çalışmalarında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Isparta’nın yaşanabilir iller sıralamasında ilk 5’te olduğunu anlatan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Isparta olarak biz askeri birlikler ve diğer personeller için gerekli altyapı için işbirliğine her zaman hazırız. Ispartamız gerçekten yaşanabilir bir şehir, Kara Havacılık Okulu’nda görev alacak personelinize Isparta olarak gerekli tüm misafirperverliği göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

KARA HAVACILIK OKULU’NDA 2014 MÜJDESİ

Okul Komutanları sözleşmeye göre 2015 yılının Mart ayında bitirilmesi planlanan Kara Havacılık Okulu’nun 2014 yılının Ekim Ayı’nda tamamlanacağını ilk etapta 300 askeri ve sivil personelin geleceğinin müjdesini verdiler. 2015 yılına kadar da askeri ve sivil personel sayısının aileleriyle birlikte 3000 ulaşacağını belirten Komutanlar, Isparta’nın beklentilerine cevap verecek bir il olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söylediler.

“ÇALIŞMALARI HIZLANDIRACAĞIM”

Öte yandan Kara Havacılık Okulu’nun ardından Maliye Bakanlığı’na ziyarette bulunan Isparta heyetini Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur karşıladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Ticaret Borsası Başkanı Adar, Bakan Yardımcısı’na elmaya verilen teşvikin ton başına 100 dolara çıkarılması, ihracat destekleri ile gülde uygulanan KDV oranın yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesiyle ilgili taleplerini ilettiler. Teşvik konusunda da destek isteyen Başkanlara Bakan Yardımcısı Cantimur, Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yaparak, bu konudaki çalışmaların hızlandırılıp olumlu sonuç çıkması adına gerekeni yapacaklarının sözünü verdi.

MÜSTEŞAR VE GENEL MÜDÜRLERE TALİMAT VERDİ

Diğer taraftan Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı’yı ziyaret eden Isparta heyeti, sektörel teşvikler, genel teşvik, gümrük vergileri ve Isparta’da bulunan maden ocaklarının ihracatının başka illerden yapılması gibi sorunları raporlar halinde aktararak destek istediler. Bakan Yazıcı, Isparta heyetinin taleplerini tek tek dinleyerek, müsteşarlar ve genel müdürlerine raporlarla ilgili çalışmalar yapılması talimatını verdi. 

ITSO TANITIM ŞİRKETİ KURUYOR

Bu arada ITSO’nun tanıtım şirketi kurma çalışmaları hakkında da bilgi veren Başdeğirmen, “İlimizde birlik beraberlik içinde ekonomimizin gelişmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerden isteğimiz taleplerimizin olumlu yönde değerlendirilmesi” dedi.

POLATLI DÜŞÜNÜLÜYORDU ISPARTA’YA KAYABİLİR

Son olarak heyet Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a ziyarette bulundu. Başdeğirmen, Tuzla Piyade Eğitim Okulu’nun taşınacağını duyduklarını ve okulun Isparta’ya gelmesini istediklerini bildirdi. Bakan Yılmaz ise Tuzla Piyade Eğitim Okulu için Polatlı’nın düşünüldüğünü ancak Isparta’nın da okul için uygun olmasından dolayı yeniden değerlendirilebileceğinin sinyallerini verdi.

 

 

 

Bu haber 1621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...