Teknoloji Fakültesi Öğrencileri İş Yeri Eğitimiyle Daha Donanımlı

20 Aralık 2013 16:19

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen İş Yeri Eğitimi Kurul Toplantısı SDÜ Rektörlük Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. Cengiz Kayacan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, akademisyenler ve eğitime destek veren sektör temsilcileri katıldı.

Prof. Dr. Osman İpek yaptığı açıklamada Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin iş yeri eğitimi hakkında bilgi vererek ana hedeflerinin uygulama becerisi kazanmış mühendisler yetiştirmek olduğunu söyledi.  İpek, “Öğrenciler bu program sayesinde sektörü tanıyor, bilgi ve becerilerini uygulama imkanı buluyor, beceri kazanarak mezun oluyor ve ortak çalışma kültürüne sahip oluyorlar.” dedi.

Üniversite- sanayi işbirliğinin önemine vurgu yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da üniversitelerin dünyada olan her şeyi yerele taşıyabildiğini, ülkemizin kalkınması açısından bilimin her sektöre uygulanması gerektiğini söyledi.

 “Önceden üretilmiş olan sanayi uygulamaları, günümüz rekabet ortamında yetersiz kalıyor” diyen Rektör İbicioğlu “Yüksek teknolojiye sahip olmamız gerekiyor. Şirketlerin de yenilikleri takip ederek bunları uygulamaya geçirmesi gerekiyor.” diye konuştu.

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...