SP 20 yılın hesabını sordu

20 Aralık 2013 16:35

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay ile Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, Belediye Başkanları Mehmet Aybatılı, Hasan Balaman ve Yusuf Ziya Günaydın dönemini sorguladı. ITKM örneğini veren Gençay, “Her gelen bir öncekinin fikrini beğenmediğinden Isparta atıl vaziyette kaldı. Halkımız yaşananlardan ibret almalı ve sandıkta oyunu ona göre kullanmalı” dedi.

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Cevat Gençay, dün düzenlediği basın toplantısında ilimizin neden gelişemediğini nedenleriyle ortaya koydu. Özellikle göreve gelen Belediye Başkanlarının ‘Ben iyisini bilirim” deyip Isparta’yı bir adım öteye götüremediklerinden bahseden Gençay, seçmene önemli mesajlar verdi.

“KOMŞU İLLERİN TABELALARI HER AY

BÜYÜYOR, ISPARTA’NIN Kİ KÜÇÜLÜYOR!”

İlimizin nüfusunun sürekli geriye gittiğini ileri süren Gençay, bunun iki önemli nedenini bulunduğunu açıkladı. Komşu illeri örnek vererek konuşmasına devam eden Gençay şunları söyledi; “Türkiye nüfus ve ekonomi anlamında büyüdüğü halde Ispartamız küçülüyor! Afyon’un, Burdur’un, Konya’nın ve Antalya’nın tabelası her ay büyüyor. Isparta’nınki ise küçülüyor. Bunun nedenleri belli. Bir hükümetten gelen sebepler iki yerel yönetimlerden gelen sebepler. Bunları sırasıyla açıklayacağız. Bugün ise bir tanesini açıklıyoruz.

“AYBATILI GİTTİ GÜNAYDIN BEĞENMEDİ,

GÜNAYDIN GİTTİ BALAMAN BEĞENMEDİ”

Bugüne kadar göreve gelen Belediye Başkanlarımız ‘Ben yaparım, ben iyisini bilirim’ mantığıyla hareket etti. Örneğin ITKM. 1994-1999 arasında Çarşamba Pazarımız vardı. Mehmet Aybatılı Beyefendi pazarı kaldırmadan belediyenin bir projesini başlattı. Ardından Yusuf Ziya Günaydın seçimlere 6 ay kala ‘beğenmedim’ dedi ve yeni bir proje başlattı. Daha sonra Hasan Balaman geldi o da beğenmedi yeni bir proje başlattı ve neticesi karşımızda duruyor. Her gelen bir öncekinin fikrini beğenmediğinden ITKM atıl vaziyette bekliyor.

“BİZ BİZDEN ÖNCEKİNİN PROJELERİNİ

AYNEN DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Farkımız şu olacak; Bizden önce hizmet edenlerin projelerini aynen devam ettireceğiz. O projeye yapılan masraf Ispartalının parası olduğu için vatandaşımızın hakkına sahip çıkacağız. Çarşamba Pazarı bölgeden kalktı ve Yeni Köy Garajı’nın oraya gitti. Köy garajına giden esnafımızın yarısı işini bıraktı. Ticaretin kalbi söküldü. Sandıklı’dan, Dinar’dan, Bucak’tan gelen insanlarımız ticarete büyük katkı sağlıyorlardı. Şimdi gelmez oldu. Esnafımız 20 yıldır zarar içinde inşaatın bitmesini bekliyor. Bina müteahhide mi kaldı bankaya mı kaldı o da meçhul.

GÜNAYDIN’A MESAJ

Yani 3 dönem bu kadar başarısızlık olan bir yerde Isparta’ya tekrar hizmet eden arkadaşlarımızın tekrar düşünmesi lazım. Isparta’nın en önemli yerinde esnafımıza katkısı olan yeri 20 yıldır bitiremediysek tekrar düşünmeliyiz. Isparta’nın merkezinde bu bina bitmediyse Isparta nasıl büyüsün arkadaşlar? Bu bitmeyen yerleri, yanlış projeleri açıklayacağız. Bunları nasıl yapabileceğimizi başkan adayımız açıklayacak. Hayallere değil, gözünün önündeki gerçeklere bakmasını diliyorum, ibret almasını diliyorum. Oyları ona göre kullanmalılar.”

“YOZLAŞMA 3 BAŞLIK ALTINDA TEKRAR HORTLADI”

Öte yandan SP Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan ise ülke gündeminden yola çıkarak eleştirilerde bulundu. Türkiye’nin bugün 80’li ve 90’lı yılları tekrar yaşamaya başladığını ileri süren Çakan da şunları söyledi; “Ülkemiz genelinde hepimizi kaygılandıran ‘Ne oluyor’ dedirten olaylara şahit oluyoruz. Bu bize şunu hatırlatıyor; Tarih tekerrür ediyor. Bir takım yaşanmışlıklardan istifade etmiş olsaydık bugün tarih ve toplum aynı şeyleri yaşıyor olmayacaktı. 80’li 90’lı yıllarda durum bugünden farklı değil.

MİLLİ GÖRÜŞE DEHŞETLE İHTİYAÇ VAR

Bugün gene milli görüşe dehşetle ihtiyaç var. Toplum da bize yine ilgi gösteriyor. Ülkede uçuk projeler hayata geçiriliyor fakat olmayan tek şey toplumda ‘eskide kaldı’ dediğimiz değerlerimiz. Yozlaşma 3 başlık altında tekrar hortladı. Daha neler çıkacağını bilmiyoruz. Bu toplum huzur ve güven toplumu olmalı. Ama kaygı içindeyiz. Bunun sebebi de şahit olduğumuz şeyler. Kentsel yozlaşma, kurumsal yozlaşma ve toplumsal yozlaşma yaşıyoruz.” 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...