SDÜ’de “Türk İslam Dünyasında Bilim” Konferansı

22 Aralık 2013 16:14

Üniversite- sanayi işbirliğinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Süleyman Demirel Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve TAC Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saleh Sultansoy’u ağırladı. Üniversitemiz Teknoloji Kulübü tarafından düzenlenen “Türk İslam Dünyasında Bilimin Dünü Bugünü Yarını” isimli konferansla Sultansoy, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde akademisyenler ve öğrenciler ile buluştu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kulüp Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Kubilay Taşdelen, bilim ve teknolojinin önemine değinerek konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Fen Bilimleri Enstitüsü Araştırma Görevlisi ve Isparta Sanayici İşadamları Derneği(ISİAD) Genç Komitesi Üyesi Emre Hamamcı, ISİAD hakkında bilgi vererek Derneğin en önemli faaliyetinin işadamları arasında sinerji oluşturup fikir birliği çerçevesinde Isparta ve bölge için yatırım planları yapmak olduğunu söyledi. “SDÜ üniversite- sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında ciddi yolar kat etmiştir” diyen Hamamcı, San-Tez projeleri adı altında önemli katma değerler ortaya koyulduğunu da belirtti.

Bilimin insanoğlunun yeryüzüne inmesiyle başlayan bir süreç olduğunu belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da “Bilim, beyin süreçleridir, tabiatta doğa yasalarının keşfidir. Doğa yasalarının öğrenilerek doğanın kontrol altına alınmasıdır. Doğayı ne kadar kontrol altına alırsanız medeniyeti o kadar ileri götürürsünüz. Bilim ve teknolojideki gelişmeler de tarihin gelişiminin özüdür.” dedi.  Prof. Dr. Saleh Sultansoy’u ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Akyıldız, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Saleh Sultansoy da tarih ve bilimin Sümerler ile başladığını belirterek “Türk- İslam Rönesansı”, “Atatürk Mucizesi”, “En Stratejik Strateji: Gelişmiş Ülkelerin Ar- Ge Altyapısı”, “Japon Mucizesinin Temel Taşı: Tsubuka Bilim Kenti”, “Muasır Medeniyet Seviyesinin Üzerine Çıkmak: Asım’ın Nesline Çağrı” başlıklı sunumlar yaptı.

Konferans öncesinde katılımcılara, Teknoloji Kulübünün çalışmalarından biri olan “Semazen Robotu” gösterisi sunuldu.

 

 

 

Bu haber 884 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...