“Isparta’daki dosyaları da açsınlar büyük kokular var!”

22 Aralık 2013 16:44

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, uzun süredir ülke gündemini meşgul eden yolsuzluk operasyonuna ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu. Operasyona “Ayaklar baş olmaya çalışıyor” diye yorum yapan AKP Milletvekili Recep Özel’i uyaran Şenol, “Recep Bey erken konuşmasın. Bir önceki Belediye dönemi zamanında Bakan emriyle kapatılan dosyaları da açıversinler. Onlardan da kötü kokular geliyor. Belki olay döner dolaşır kendini bulur” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, geçtiğimiz gün yolsuzluk operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Milletvekili Recep Özel’in “Ayaklar baş olmaya çalışıyor” yorumuna sert tepki göstererek uyardı. Özel’in çok erken konuştuğunu ve yetkili insanların ayak olmadığını savunan Şenol, “Recep Özel'in bu demecini kınıyorum! Hırsızlığı savunmak suç ortağı olmak demektir” dedi.

“ÇOK ERKEN KONUŞTU”

Özel’e bazı tavsiyelerde bulunan Şenol, bir de çarpıcı bir iddia ortaya attı. Isparta’da TOKİ’nin yaptığı tüm işlerin de araştırılması gerektiğini bildiren Şenol, şunları söyledi; “Recep beye tavsiyem bu şekilde erken çıkışlar yapmaması. Bu açıklamaları, hırsızları savunduğu için yarın bir gün kendisini de bağlayıcı konuma getirebilir. Isparta’da da bir önceki Belediye Başkanı döneminde böyle yolsuzluklar olduğu için Bakan emri ile dosyalar kapatılmamış mıydı? Açıversinler o dosyaları, Isparta'da çok büyük kokular var. TOKİ'nin yaptığı bütün işler açılsın. Onun için Recep Bey böyle erken konuşmasın. Çok bilgi sahibi olmadığı konularda partisini korumak içgüdüsüyle böyle demeç vermiş. Ergenekon, balyoz davasında bu demeçleri neden vermedi? Çünkü o zaman kendilerine karşı olanlara yapılan bir operasyondu. Bu operasyonları da bu emniyet müdürleri ve savcılar yaptı.

“YARGI SANA DA LAZIM OLUR”

O yargı bir gün sana da lazım olur. Yargının karşısında suçlu konumunda oldukları için hem Yargıya hem de emniyete de saldırıyorlar. Yani burada ben Recep Beyin çok erken, acele konuştuğunu düşünüyorum. Yarın bir gün altından kalkamayacağı kadar derinleşecek konular olabilir. Çünkü yolsuzluk, hırsızlık Türk milletinin kabul edeceği bir olay değildir. Milletin parasını, milletin her türlü birikimini yöneten hükümet hırsızlığa teşvik aracı olamaz. Eğer bu teşviği yaparlarsa kendileri de suç ortağı demektir. Kendileri hem yüce divanda hem yargıda yargılanırlar.”

 

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...