Ahi - Evran Heyeti Vali Yadımcısı Can’ı ziyaret etti

18 Eylül 2012 18:50

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet  Tural başkanlığındaki esnaflar Vali Yardımcısı Niyazi Can’ı ziyaret etti.

Her yıl 17 – 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kutlama çerçevesinde Vali Yardımcısı Niyazi Can’ı makamında ziyaret edildi. Ziyarette ilk olarak günün anlam ve önemini belirten Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural yeni nesil esnafına ahiliğin önemini anlatmaya ve yaşatmaya çalıştıklarını belirterek ziyarette yaptığı konuşmaya şöyle devam etti; “Biliyorsunuz 17-22 Eylül tarihleri arasında “ahilik haftası” kutlamaları ülkemizde yapılmaktadır. İlimizde kutlamaların başlamasıyla beraber sizleri de ziyaret ettik. Ahilik geçmişte kelime anlamına baktığımız zaman Arapçada kardeşlik anlamına gelmektedir. Ahilik kültürü geçmişimizde bin yıldır yapılmış bir kutlamadır. Ahilik Esnaf ve Sanatkârın bugünkü teknolojiyle Esnaf Odaları, Ticaret Odası, Ticaret Borsası gibi artık oda haline gelmiş bir kuruluştur. Esnaf teşkilatımız Ahilikte geçmişi bugün şimdiki esnaf ve sanatkara yaşatmaya çalışmaktır.”dedi

Ziyarette konuşan Vali Yardımcısı Niyazi Can ise Ahiliğin 13 yüzyılın ortasına doğru kutlanmaya başlanmış olduğunu ve Ahiliğin kardeşlik, dostluk, cömertlik anlamına geldiğini söyledi. Ziyarette Ahilik haftası kutlama programı hakkında Vali yardımcısı Niyazi Can’a bilgiler verildi.

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...