Eğirdir’de dere ıslah çalışmaları sürüyor

23 Aralık 2013 15:09

Eğirdir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan derelerin ıslah alışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu’yu makamında ziyaret ederek DSİ’nin Eğirdir’e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ile Eğirdir Belediyesi’nin işbirliği içerisinde planlanan dere ıslah çalışmalarının kalan kısımlarının ihaleleri yapıldı.

Daha önce Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in taleplerini yerinde birlikte inceleyen DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu, derelerin ve yeni köprülerin yapımına başlanacağını açıkladı.

İhaleleri yapılan dere ve köprülerin imâlatlarına havaların müsait olma durumuna göre başlanabileceği belirtildi.

DSİ teknik heyeti ve müteahhit firma yetkilisi Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve Fen İşleri ekibiyle konuları tek tek ele alarak görüş alışverişinde ulundular.

Başkan Özmeral, DSİ’nin Eğirdir’e son zamanlarda yapılan işbirliği içerisinde önem verdiğini, yıllardır gecikmiş olan haklı talepleri yerine getirmeye çalıştığını belirtti. Başkan Özmeral, “Eğirdir’imizin tarihinde ilk defa Belediye sınırlarımız dâhilinde bulunan derelerin ıslahı ele alınarak yapılıyor.  Fidanlık köprüsü yapıldı, Miskinler Deresi tel çitleriyle birlikte tamamlandı, Çaybaşı Deresi’nin büyük bölümü tamamlandı ve diğer derelerin yapımlarına başlanıldı. Yeni ihaleler ile Sanayi tarafından Kovada Kanalı’na yağmur sularını taşıyacak kapalı sistemin yanısıra, Mücevre tarafındaki dere Kovada Kanalı’na düzenli bir şekilde ulaştırılacak, tarihî Kervansaray yanından geçen dere üzerinde Anadolu İmam Hatip Lisesi yakınında köprü yapımı ile derenin bir kısmı kapalı bir kısmı açık olacak şekilde imâlatı gerçekleşecek. Kovada Kanalı yanındaki açık sulama kanalı üzerine Fidanlık Köprüsü ile yeni yapılmakta olan Sanayi Köprüsü’nü karşılayan iki yeni köprü DSİ tarafından yapılacak. Devletimizin kuruluşları ile işbirliği içersinde münasebetlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Geleceğe dönük yapılan bütün hizmetlerden Eğirdir’imiz ve saygıdeğer Halkımız istifade edecektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür diyorum” dedi.

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...