Eğirdir’den kestane ihraç ediliyor

23 Aralık 2013 15:11

Elmanın merkezi olan Eğirdir’den yurtdışına kestane ihraç ediliyor.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, soğuk hava deposu ve tasnifleme, paketleme tesisine sahip Köklü Tarım Limited Şirketi tarafından başta Almanya ve Hollanda olmak üzere komşu ülkelere ihraç edilen kestanelerin işlenilişini yerinde gördü.

Başkan Özmeral, kestanelerin Eğirdir’den ihracatını gerçekleştiren genç işadamı Kadir Köklü’yü tebrik etti ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Mevcut depoların yanında yeni paketleme tesisinin de Eğirdir’e kazandırılmasından dolayı hayırlı olmasını temenni eden Başkan Özmeral, “Eğirdir’imiz her geçen gün yeni tesisler ve hizmetlerle gelişiyor. Eğirdir’e yatırım yapmak isteyen her kim olursa olsun Belediyemiz yardımcı olmaya hazırdır. Eğirdir’imiz elmanın yanında değişik meyvelerin de pazarlandığı bir merkezdir. Elma, nar, üzüm, erik, ayva, armut gibi meyveler depolarda işlem görürken kestanenin de Eğirdir’de işlenerek yurtdışına ihraç edilmesi bizleri çok sevindirmektedir” dedi.

Aydın Nazilli ve Ödemiş tarafından gelen kestanelerin talebe göre ihracatlarının devam ettiği genç İşadamı Kadir Köklü tarafından açıklandı.

Yapılan ziyaretten memnun kaldığını belirten Kadir Köklü, “Sağolsun Belediye Başkanımız bizlere destek oluyor, teşvik ediyor, önümüzü açıyor yazın da kiraz ihraç ediyoruz” diyerek Başkan Özmeral’e teşekkür etti.

 

Bu haber 793 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...