Rektör İbicioğlu’nun Dönem Başkanlığındaki 219. ÜAK Toplantısı Adana’da yapıldı

23 Aralık 2013 15:16

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun 2013-2014 Dönem Başkanlığını yürüttüğü Üniversitelerarası Kurul(ÜAK) Toplantılarının 219’uncusu Adana Çukurova Üniversitesinde yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye’deki üniversitelerin rektörleri ve ÜAK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar yaptı. Kibar, Çukurova Üniversitesinin akademik-idari yapılanması ve tarihçesi hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için üretilen bilgilerin teknoloji ve inovasyona dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen ÜAK Başkanı ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Rektörler, bilgiyi teknolojiye dönüştürmek adına çalışmalar yürütmeli. Üniversitelerin en tepesindeki yöneticileri olarak bu konunun öneminin farkında olmamız gerekiyor” dedi.

Temel bilimlerin üniversitelerde güçlenmesi gerektiğine de vurgu yapan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Üniversitelerde her şeyden önce inovasyon yapmak istiyorsak uygulamalı bilimlerin güç kazanabilmesi için temel bilimlerin güçlenmesi gerekiyor.” dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise üniversitelerin toplumların gözbebeği olduğunu belirterek “Sadece bugünümüzü aydınlatan değil geleceğimizi de şekillendiren üniversitelerimizin gelişimi için tüm kesimlerce desteklenmesi gerekiyor.” dedi.

Yükseköğretim Kurumları ile ilgili her konuda bilginin temin edilebileceği tek adres olan YÖKSİS hakkında bilgi veren YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da, boş kontenjanların kamuoyunda en çok eleştirilen konu olduğunu ve ön lisans programlarında “gerçekçi kontenjan” siyasetinin izleneceğini söyledi. Özel yetenek sınavını kazanıp herhangi bir programa yerleşemeyen engelli öğrenciler için YGS taban puanını 100’e indirdiklerini açıklayan Prof. Dr. Çetinsaya, 2. öğretimdeki yüksek lisans sorununun aşıldığını ve alınan karar gereği artık ikinci öğretimde de tezli tezsiz yüksek lisans yapılabileceğini müjdeledi.

Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve ÜAK Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na plaket takdim etti.

Konuşmaların ardından 219. ÜAK Toplantısının kapalı oturumlarına geçildi.

 

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...