Örgütlerden Çakmakçı´ya 11 kontenjan

23 Aralık 2013 15:27

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis üyeliği adaylığı için ön seçim yapıldı. Gizli oy, açık tasnif usulü ile gerçekleştirilecek seçimde yaklaşık 1000 Merkez İlçe üyesi oy kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi geçtiğimiz hafta sonu İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyelerini belirmek için seçime gitti. Ancak Belediye Meclis Üyeliği için Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'ya 11 kontenjan verildi. Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'nın bizzat kendisinin belirlediği bu isimler ön seçime girmedi. Kontenjan üyeler listenin başlarında yer aldı. Ön seçimden çıkacak meclis adayları ile karma bir meclis üyeliği listesi yapılacak.

ÇAKMAKÇI'NIN LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Öte yandan Çakmakçı'nın meclis kontenjanında tanınmış isimler bulunuyor. Merhum Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde DSP'de başarılı ve yapıcı İl Başkanlığı görevinde bulunan Necmettin Akşahin, yine SDÜ'nün eski  Genel Sekreteri Ahmet Tevfik Köse de kontenjan listesinde yar aldı. Belirlenen 10 kişilik kontenjan listesindeki diğer isimler şöyle sıralanıyor:

-Ali Fuat Çetinkaya-Avukat

-Erdal Aydoluner-Doktor

-Ali Çoban-engelli vatandaş

-Semiramiz Karataş-Dr. Mehmet Karataş'ın eşi, emekli memur.

-Turan Silleli-Emekli Albay-Esnaf

-Ünsal Çankaya-Ünal Çankaya'nın oğlu-Avukat

-Vedat Özbalcı-İşadamı

-Muharrem Sağlam-Giysi Giyim-esnaf.

Bu arada Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'nın 11. meclis üyesi kontenjanının önümüzdeki günlerde belirleneceği bildirildi.

BELEDİYE MECLİSİ ÜYELİĞİ İÇİN 11 KİŞİ YARIŞTI

Son olarak CHP'de yapılan ön seçim için belediye meclisine aday 11 kişi yarıştı. Partililerin vereceği oylara göre bu adaylar arasında bir sıralama yapılacak. Liste oluşturulurken bir Çakmakçı'nın kontenjanından bir de ön seçimden çıkan adaydan yazılacak. Belediye meclis üyesi adayları ise şu şekilde;

-Ahmet Demirel

-Hacer Özen

-Leyla Havva Güzelcan

-Mustafa Ünlü

-Nurettin Ünsal

-Sevgi Kürkçü

-Sabriye Aydın

-Ümmühan Danacı

-Handan Baygın

-Nuran Çöleri

-Reyhan Kantay.

LİSTE BAŞI EMEKLİ DEFTERDAR

CHP'de Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyeliği için de ön seçim yapıldı. İl Genel Meclisi üyeliği adaylığı için emekli Defterdar Fevzi Gönüllü, Hakkı Kutluay ve Mustafa Yıldız aday oldu. CHP'de liste başı için emekli Defterdar Fevzi Gönüllü'nün adı geçiyor.

Bu haber 1064 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...