“5.Ekonomi Günü” Zihinlerde Yeni Ufuklar Açtı

24 Aralık 2013 16:06

Süleyman Demirel Üniversitesi Endüstri ve Kalite Kulübü tarafından düzenlenen ve Deniz Gökçe, Emin Çapa ve Şükrü Başdeğirmen’in konuşmacı olarak katıldığı “5.Ekonomi Günü” etkinliği Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Endüstri ve Kalite Kulübü Başkan Yardımcısı Cihat Türkoğlu “Ekonomi günü” hakkında bilgi verdi. Endüstri ve Kalite Kulübü Başkanı Ömer Faruk Diker ise kulüp hakkında bilgi vererek “5. Ekonomi Günü” nün alanında uzman konuklarını SDÜ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hüseyin Akyıldız,endüstri mühendislerinin Türkiye ve dünya ekonomisindeki rolüne dikkat çekerek etkinliğin tüm öğrencilerin üzerinde büyük etkisi olacağını belirtti. Akyıldız, dünya ekonomisinin küreselleşmesi nedeniyle ortaya çıkan zorluklardan bahsetti ve bu değişimde insan faktörünün unutulmaması gerektiğini söyledi. Prof.Dr.Hüseyin Akyıldız ayrıca, otomasyon sistemlerindeki dönüşümün sosyolojik dönüşüm ihtiyacını da beraberinde getirdiğini bilimsel çalışmalarına atıf yaparak değerlendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerle buluşan ekonomi köşe yazarı Deniz Gökçe, ekonominin kendini sürekli güncelleyen bir terim olduğunu  ifade ederek Türkiye ekonomisi hakkında bilgi verdi. Manşetlerden ziyade detayların önemli olduğuna dikkat çekti.

Etkinliğin ikinci oturumunda, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta ekonomisine dair geçmiş ve gelecek projeksiyonlarından bahsetti. Mesleki tecrübe ve deneyimlerini de aktaran Başdeğirmen, öğrencilere ekonomi alanında tavsiyelerde bulundu.

“5. Ekonomi Günü” nün son konuğu CNN TÜRK Ekonomi Müdürü Emin Çapa idi. Çapa, krizler üzerine başlattığı sunumunda, 2050 yılında dünya ekonomik görünümleri üzerine açıklanan beklentileri değerlendirdi. Ardından gelişmişlik düzeyi hakkında farklı bilgiler veren Çapa, güncel teknolojilerin neler olduğu ve bizim bu değişim sürecindeki yerimiz hakkında açıklamalar yaparak ülkemiz için olması gereken hedefleri tanımladı.  

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...