Kesin liste yarın belli olacak

24 Aralık 2013 16:18

CHP, geçtiğimiz Cumartesi günü Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyelerini ve sıralarını belirmek için gayri resmi olarak üyeler arasında ön seçim yapmıştı. Seçim sonrası oylara göre sıralamalar belli oldu. Ancak son sözü Genel Merkez söyleyecek.

CHP, 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerini belirmek amacıyla geçtiğimiz Cumartesi günü ön seçim yapmıştı. Saat 10.30’da başlayan seçim 14.00’a kadar sürmüş ve aynı gün içinde listenin açıklanacağı duyurulmuştu. Ancak liste dün itibariyle basının eline geçti.

GAYRİ RESMİ SONUÇLARA GÖRE LİSTE ŞU ŞEKİLDE

Gayri resmi olarak üyeler arasında yapılan seçime göre isimler ve aldıkları oy oranları belli oldu. İşte liste;

İL GENEL MECLİSİ

Mustafa Yıldız 310

Fevzi Gönüllü 304

Hakkı Kutluay 298

BELEDİYE MECLİSİ

Sabriye Aydın 346

Ummuhan Danacı 284

Mustafa Ünlü 281

Sevgi Kürkçü 233

Leyla Havva Güzelcan 231

Handan Baygın 209

Ahmet Demirel 193

Nurettin Ünsal 107

Nuran Çöleri 100

Ferhan Kantay 48

Hacer Özen 44

“GENEL MERKEZE GÖNDERİP ONAY BEKLEYECEĞİZ”

Öte yandan yapılan seçim sonucunu Genel Merkeze göndereceklerini ve son sözü onların söyleyeceğini belirten İl Başkanı Vedat Şenol, “Sıralama belirlenmesi için genel merkezle görüşmelerimiz olacak. Çünkü yaptığımız ön seçim gayri resmi bir seçim. Genel merkez seçim sonuçlarına uymayabilir. Biz partililerimize bunu da ilettik. Genel merkez ne isterse biz onu yaparız. Bizim bu seçimdeki amacımız üyelerimizin görüşlerine saygı göstermekti. Büyük bir katılımla da seçimimizi yaptık.

“LİSTEDEKİLERİN YEDEKLERİ DE OLACAK”

2 günlük genel merkez sürecimiz olacak. Çünkü genel merkez aday adayları listesini istemişti. İstişare yaparak, adayların sıralamasını açıklayacağız. Listedeki isimlerimizin yedekleri de olacak. Sıralama açıklamasını büyük ihtimalle Çarşamba ya da Perşembe günü yapacağız” diye konuştu.

 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...