SDÜ’den bir yıldız daha kaydı!

24 Aralık 2013 16:19

SDÜ Ponza Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lütfullah Gündüz, naklen tayin ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne atandı. Bu atama SDÜ camiasında ‘Atama değil beyin göçü’ olarak yorumlandı. SDÜ geçtiğimiz dönemde de başta İktisat Fakültesi olmak üzere çok sayıda akademisyen kaybetmişti.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ponza Araştırma ve Uygulama Müdürü Prof. Dr. Lütfullah Gündüz, ‘naklen tayin’ ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne atandı.

20 YILDIR SDÜ’DEYDİ

Prof. Dr. Gündüz, veda mesajında “20 yıla ulaşan bir süredir mensubu bulunduğum üniversitemizden, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı Malzemeleri Ana Bilim Dalına naklen tayinim sebebiyle aranızdan ayrılıyorum. 1994 yılının başında Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak başlamış olduğum üniversitedeki akademik hayatım boyunca, bu kurumda akademisyenliğin en güzel taraflarını yaşamış ve yaşatmış olmanın da mutluluğunu taşıyorum” ifadelerini kullandı.

ISPARTA PONZA’NIN KRİTİK ADRESİ

Isparta ponza madeni açısından son derece kritik bir noktada. Türkiye’de tek olan Ponza Araştırma Merkezi’nde uzun yıllar müdürlük yapan ve ülkemizdeki birkaç ponza uzmanından birisi olan Prof. Dr. Lütfullah Gündüz, önemli çalışmalarıyla birçok kez gündeme gelmişti. TRT arşivlerindeki ponza belgesellerinde danışmanlık görevini de üstlenen Prof. Dr. Gündüz’ün SDÜ’den ayrılması akıllara “Yaprak dökümü devam mı ediyor?” sorularını getirdi.

GEÇTİĞİMİZ DÖNEMDE DE BİRÇOK YILDIZ KAYMIŞTI

Öyle ki; geçtiğimiz dönemde de özellikle SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun dekanlığını da yaptığı İktisat Fakültesi’nde ciddi bir yaprak dökümü yaşanmıştı. Üst kadro alabilmek için çok sayıda akademisyen üniversiteden ayrılmak zorunda kalmıştı.

İŞTE O İSİMLERDEN BİR KAÇI

Bu isimlerden bazıları; “Doç. Dr. Hayrettin Usul: Kâtip Çelebi Üniversitesi, Doç. Dr. İsmail Bekçi: Nevşehir Üniversitesi, Doç. Dr. Murat Kayalar: Kâtip Çelebi Üniversitesi, Doç. Dr. Levent Aytemiz Karabük Üniversitesi, Prof. Dr. Şeref Kalaycı: Karadeniz Teknik Üniversitesi, Prof. Dr. İbrahim Atilla Acar: Kâtip Çelebi Üniversitesi, Doç. Dr. Erdoğan Öztürk: Pamukkale Üniversitesi, Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Çetin: Akdeniz Üniversitesi, Yrd. Doç. Dr. Dilek Memişoğlu: Katip Çelebi Üniversitesi” 

 

 

Bu haber 1396 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...