“50 bin öğretmen alımında Isparta’da faydalanacaktır”

24 Aralık 2013 16:20

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, il merkezinde 2013-2014 Eğitim-Öğretim sezonuna tamamen kadrolu öğretmenlerle göreve başladıklarını bildirdi. Bazı köylerde ise ücretli öğretmenlerin görev yaptığını belirten Can, “Yeni öğretmen atamalarıyla fazla olmayan açığımızı da kapatmak istiyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Isparta’da çok fazla öğretmen açığının bulunmadığını bildirdi. Sadece bazı köylerde ücretli öğretmenliğin yapıldığına dikkat çeken Can, yeni atamayla birlikte buraların da kadrolu olacağını belirtti.

“50 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINDAN ISPARTA DA FAYDALANACAKTIR”

Yarıyıl tatilinde 10 bin, toplamda ise 50 bin öğretmen ataması yapılacağını ifade eden Can, “Isparta olarak fazla bir öğretmen açığımız bulunmamakta. 2013-2014 yılında Isparta merkezde tamamen kadrolu öğretmenlerle göreve başladık. Bazı köylerimizde açıklar vardı. Onların da ücretli öğretmen görevlendirmesiyle kapattık.

ISPARTA’DA 214 ÜCRETLİ ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR

Ücretli öğretmen sayımız 214. Aslında norm olarak 724 öğretmen açığı var gibi gözüküyorsa da bu 214’tür. Öğretmen alımında fiili açığın dışında norm kadroların da kapanacağını düşünüyorum” dedi.

“SINAVDAKİ VERİLER BİZE IŞIK TUTACAKTIR”

Öte yandan yeni sınav sistemine ilişkin de değerlendirmede bulunan Can, “Biliyorsunuz 28-29 Kasım tarihlerinde temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavları yapıldı. Bu sınavdaki veriler bize ışık tutacaktır. Sınav sonuçları ülke genelinde açıklanamayacak, karnede not olarak yansıyacak. Öğrenciler psikolojik olarak etkilenmeyecek. Okullarımızda fikir sahibi olacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...