“O yarım kalan hesabı ve sandığa yansıyan iradeyi geri almak için mücadele edeceğiz”

24 Aralık 2013 16:24

Isparta gündeminde halen MHP’nin Şarkîkaraağaç Belediye Başkan adayını açıklanmasından kısa bir süre sonra istifa eden İlçe Yönetimi konuşuluyor. Gazetemize değerlendirmede bulunan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, samimi açıklamalarda bulundu.

Kararın il teşkilatının ve genel merkezin istişareleri sonucunda alındığına dikkat çeken Yalçın, “Bizim için Şarkîkaraağaç’ta 29 Mart 2009’da yapılan seçim o gün bitmedi. Biz yarım kalan bir seçimi devam ettiriyoruz. Sandıkta MHP’yi yenemeyen AKP’liler sandık dışı yöntemlerle yenmeye çalıştılar. O yarım kalan hesabı ve sandığa yansıyan iradeyi geri almak için mücadelemizi vereceğiz. Her şeyi genel merkeze aktardık. Ama sonuçta Şarkîkaraağaç’ın özel bir durumu vardı ve orada seçim yarım kalmıştı” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Şarkîkaraağaç ilçesinde yaşanan ve son günlerde Isparta’nın da gündemini meşgul eden İlçe yönetiminin istifasının ardından ilk kez konuştu. Bu açıklamaları samimi olarak yaptığını belirten Yalçın, aday belirleme sürecinde herkesi artısıyla eksisiyle önce yönetimdeki arkadaşlarla sonra da genel merkezle paylaştıklarını belirtti. Alınan kararın sadece ‘İsa Yalçın’ın kararı’ olmadığını üzerine basa basa vurgulayan Yalçın, çoğu gece uykusuz kaldıklarını ve hak ve hukuku sürekli göz önünde bulundurduklarını bildirdi. Şarkîkaraağaç ve Eğirdir ilçelerinin adaylarının açıklanmasından sonda Şarkîkaraağaç İlçe Yönetiminin istifa etmesini sanki ‘partide ayrışma var!’ şeklinde kamuoyuna yansıtılmaya çalışıldığını ifade eden Yalçın, şu özel açıklamaları yaptı;

“GÖSTERDİĞİMİZ HASSASİYET KONUŞULMADI

İLÇE YÖNETİMİNİN İSTİFASI KONUŞULDU”

“Eğirdir ve Şarkîkaraağaç’ta uzun süredir yaptığımız çalışmaların sonucu olarak adaylarımızı belirledik. Aday belirlerken ahde vefasızlık ve kayırma yapmadan hizmet etme noktasında da aday olduğu yerdeki seçmenleriyle kucaklaşabilecek, birikim sahibi, aday olduğu ilçeyi çok iyi tanıyan, süreç içerisinde omuz omuza mücadele edebilecek bir yapıda olması konusunda uzun süre çalışmalar yaptık. Özellikle Şarkîkaraağaç ve Eğirdir konusunda bu hassasiyeti gösterdik. Ama herkes Şarkîkaraağaç teşkilatımızın görevi bırakmasını konuştu.

“YORULANLARIN KOLUNA GİRECEĞİZ, KIRILANLARIN GÖNLÜNÜ ALACAĞIZ”

Eğirdir’de ilçe teşkilatımız çok ısrarlı bir şekilde Ertuğrul Bayer hocamızı aday olarak görmek istediklerini bildirmişti. Bizim yaptığımız çalışmalarda da kendisi aday gösterildi. Şarkîkaraağaç’ta da ilçe teşkilatımızın bir başka isim üzerinde tasarrufu vardı. Ama kendileri bize daha önce farklı bir aday olması durumunda yeni bir yönetim kurulması için önümüzü açabileceklerini söylemişlerdi. Biz de bu anlamda bir çalışma içerisine girdik. Bizim için yönetimin görevden ayrılmasında kırgınlık ve küskünlük yoktur. Zaten büyük davalarda zaman zaman kırılan ve yorulan arkadaşların olması normaldir. Biz yorulanların koluna girip, onları destekleyeceğiz. Kırılanların da gönüllerini alacağız.

“BU HAFTA YENİ BİR YÖNETİM ATANACAK”

Çünkü Milliyetçi Hareket çok büyük bir davadır. Bu tür olaylarda art niyet aranması söz konusu değildir. Şarkîkaraağaç’ta arkadaşlarımız görevi bırakmış ve Pazar günü ilden giden arkadaşlarımız görev teslimini almışlardır. Bu hafta yeni bir yönetim atanacaktır. Ama arkadaşlarımızla diyaloglarımız halen devam etmektedir. Birilerinin beklediği gibi bir kırgınlık ve kesinti kesinlikle yok.

“GÖREVDEN AYRILMA BİR REST DEĞİL YENİ

YÖNETİMİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN SAMİMİ BİR DAVRANIŞTIR”

Şarkîkaraağaç, Eğirdir ve diğer ilçelerimizin menfaatleri her şeyden önce gelir. Uzun çalışmalar sonucunda bir karara varıldığı zaman ilçe yönetimi aynı görüşte değil diye bir adım geri atmamız mümkün değildir. Sayın Genel Başkanımız bu şekilde takdir etti ve kendisinin belirlemiş olduğu adaylar çalışacaklardır. Görevinden ayrılan arkadaşlarımız yönetici olarak çalışmayacaklar. Yoksa partimizin üyesidirler ve seçim komisyonlarında görev alacaklardır. İlçe teşkilatının aldığı bu karar bir rest olarak değil, yeni hazırlanacak olan yönetimin önünü açma noktasında samimi bir davranıştır.

“ÇOK BAŞARILI BİR YÖNETİMDİ”

İlçe teşkilatımız çok büyük hizmetler vermiştir. Sayın Bayer Yalçın başkanlığındaki ilçe teşkilatı 2011 seçimlerinde en yüksek oy oranı aldığımız ve oyumuzu arttırdığımız bir ilçemizdir. Kendileri çok başarılı bir yönetimdir. Bu süreci yerel seçim sürecinde karşılıklı görüş yapılarak atılmış bir adım olarak değerlendirilmesini istiyorum. Biz o arkadaşlarımızın hak ve hukukunu ödeyemeyiz. Çünkü büyük hizmetleri var.

“BANA İFTİRA ATANLARI ALLA’A HAVALE EDİYORUM”

İnternette benimle ilgili bazı şeylerin etkisinde kalarak benim bir aday belirlediğim noktasında bir açıklama yapıldı. İl başkanı olduğumdan beri, bu hareketin neferi olduğum gün söylediğim kadar rahat, hiçbir şey şöyle olsun dememişimdir. Kararı hep arkadaşlarımız vermiştir. O karar içersinde ben de bir üye olarak oy kullanmışımdır. Benimle ilgili konularda iftira atanları da Allah’a havale ediyorum. Bu karar il teşkilatının ve genel merkezin istişareleri sonucunda alınmıştır. Diğer arkadaşlarımızın da geri kalan yanları yoktu. Ama Şarkîkaraağaç’ta 30 aday adayımız da olsa bir tane aday çıkarmak zorundayız. Burada da bir art niyet yok.

“29 MART 2009’DA YAPILAN SEÇİM O GÜN BİTMEDİ

YARIM KALAN SEÇİMİ DEVAM ETTİRİYORUZ”

Şarkîkaraağaç’ta seçim siyasi anlamda çok zorlu geçecek. Bizim için Şarkîkaraağaç’ta 29 Mart 2009’da yapılan seçim o gün bitmedi. Biz yarım kalan bir seçimi devam ettiriyoruz. Demokrasiyi ön planda tuttuklarını söyleyen AKP’liler sandıkta yenemedikleri MHP’yi sandık dışı yöntemlerle yenmeye çalıştılar. O yarım kalan hesabı ve sandığa yansıyan iradeyi geri almak için mücadelemizi vereceğiz. Yoksa Sayın Kabalak’tan da biz fedakârlık isteyebilirdik.

“ŞARKİKARAAĞAÇ’IN ÖZEL BİR DURUMU

VARDI VE SEÇİM YARIM KALMIŞTI”

Örneğin Mustafa Karaca; Çok beyefendi ve çok fedakâr bir insan. Sayın Karaca, 1,5 yıldır orada büro açarak çalışmış bir insan. Biz bunların hepsini düşündük. Hatta birçok gece uykusuz kaldım. Her şeyi genel merkeze aktardım. Ama sonuçta Şarkîkaraağaç’ın özel bir durumu vardı ve orada seçim yarım kalmıştı. Sayın Kabalak, 20 gün Belediye Başkanlığı yapmıştır. Belki Türkiye’de mazbatası verilip de aynı seçim kurulu tarafından mazbatası geri alınan tek belediye başkanıdır.”

YALVAÇ’TA SÜRPRİZ OLABİLİR

Öte yandan Yalvaç adayı üzerinde çalışma yapıldığını belirten Yalçın, “Yalvaç’ta çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç gün içerisinde adayımızı belirleyeceğiz. Yalvaç’ta 4 aday adayımız var. Ama aday adayı olmayan bir kişi de adayımız olabilir” dedi. 

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...