MARİM’de ılıman iklim meyve türlerinde budama eğitimi

25 Aralık 2013 16:08

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılı Hizmet İçi Eğitim Programı çerçevesinde Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından 2013 yılının son eğitim semineri 16-20 Aralık 2013 tarihleri arasında yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı 21 ilden gelen 40 teknik personele 5 gün süreyle Ilıman iklim meyve türlerinde budama konusunda eğitim verildi.

Kurum müdürü İsa Eren, kursun açılışında, Meyvecilik Araştırma İstasyonunu tanıtan sunumu yaptıktan sonra meyvecilikte budamanın önemine değindi.” Budama ağacın erken meyveye yatmasında, düzenli ve standart meyve vermesinde çok etkili olan bir kültürel uygulamadır, kurumumuzda her yıl düzenli olarak budama eğitimleri verilmektedir, ayrıca talep olması durumunda sorumluluk alanımızda bulunan illerde yerinde de bu eğitimler verilmektedir. ” dedi.

Türkiye’nin birçok yöresinden talebin çok olduğu ve özellikle uygulamalı eğitimlerin yoğunlukta olduğu kursta; kurum personeli tarafından, kiraz, elma armut, şeftali erik, kayısı, ceviz, badem, ayva, vişne ağaçlarında budama hakkında bilgiler verildi.

Kurs sonunda seminere katılan teknik elemanlara Kurs Katılım Belgeleri Kurum Teknik Koordinatörü Hüseyin Akgül tarafından verilerek dilek ve temennilerle kurs tamamlandı.

 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...