“Yarım kalan hesabı kapatıp ilçemi hak ettiği yere getireceğim”

25 Aralık 2013 16:13

MHP’den Şarkîkaraağaç Belediye Başkan Adaylığı kesinleşen Ramazan Kabalak, ilk açıklamasını gazetemize yaptı. Kabalak seçimi kazandığında yapacağı ilk 3 projeyi açıklayarak “500 kişinin istihdam edileceği atölye kuracağım. Belediyede çalışan hiç kimse işten çıkarılmayacak ve maaşlar tam zamanında alınacak. İçme suyunu kendi cazibesiyle doğal bir şekilde sağlayacağım” dedi.

2009 yerel seçimlerinde Şarkîkaraağaç’ta yaklaşık 3000 oyla Belediye Başkanlığını kazanan ancak seçim iptal edilip oylar tekrar sayıldıktan sonra Başkanlığı az bir oyla kaybeden Ramazan Kabalak, MHP’den bu dönem tekrar aday gösterildi. Geçtiğimiz günlerde adaylığı  İl Başkanı İsa Yalçın tarafından açıklanan Kabalak, ilk açıklamasını gazetemize yaptı.

“YARIM KALAN HESABIM VAR!”

Adaylığını ve geçmişte yaşadığı o süreci esprili bir şekilde anlatan Kabalak, “2009’da yarım kalan bir maçımız vardı. Maçta 2-0 galip iken 13. kişiler tarafınca iptal edildi. Bunun çizgisinde yarım kalan maçımızın galibiyete dönüşmesi için yeniden aday oldum. Bu konuda bana destek veren Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Şevket Çetin teveccüh ettiler, aday olduk” dedi.

“ALTYAPI-ÜSTYAPI BENİM İŞİM”

Yerel yönetimde altyapı, üst yapı, kanalizasyon, meydan düzenlenmesi ve asfaltın kendi işi olduğunu belirten Kabalak, “Bunları benimle tartışacak bilgi ve beceriye sahip olan her aday arkadaşla tartışırım. Nereye davet ederlerse oraya gelmeye hazırım” diye konuştu.

“HALK YAĞIŞ OLDU MU İLÇE MERKEZİNDE ÇİZMEYLE GEZİYOR!”

Şarkîkaraağaç’ın 1864 yılında ilçe olmasına rağmen hak ettiği hizmetleri alamadığını ileri süren Kabalak, bu seçimi yüzde 75 oyla kazanacağını iddia ederek şu açıklamaları yaptı; “Bunun altında yatan sebepler var. Yerel yönetimlerde göreve gelen insanların beceriksizliği ve basiretsizliği var. Bu yüzden ilçemiz şuanda köy görünümündedir. Otobüsle 20 yıl önce ilçeye gelen insanlar şimdi de geldiklerinde aynı manzarayı görüyorlar. ‘Bu ilçe hiç mi değişmez?’ diye soruyorlar.

Belediyenin görevi halkını yazın tozdan dumandan, kışın selden, çamurdan korumaktır. Halkımız şuanda yağış olduğunda ilçe merkezinde çizmeyle geziyor.

“ASKER OY KULLANDI DİYE SEÇİMİ İPTAL ETTİLER!”

30 Mart 2009’a kadar ilçenin nüfusunu 23 bin 800 göstermişler. Şarkîkaraağaç’a İller Bankası’ndan bu yüzden müthiş bir katkı sağlanmış. Ama o gün işbaşında olanlar çalışan insanların maaşlarını ödemekte zorluk çekmişler. Bugün basının yakaladığı ayakkabı kutuları o zamandan varmış! 2009’da 15 günlük Belediye Başkanlığı zamanımda çalışan insanları topladım ve dedim ki; ‘Yarın görevden iniyorum’. Çünkü YSK seçimi iptal etti. Askerin oy kullanması hukuken seçimi iptal ettiren bir yasa değil. Yasa diyor ki; asker oy kullandıysa cezaya çarptırılır. Ama seçimin iptali söz konusu değildir. Yargıtay’da eski belediye Başkanı Mevlüt Özdemir’in kalpazanlık cezasını onaylattırdık, YSK ile de paslaştılar. Cezasının onaylandığını duyan YSK, topu İçişleri Bakanlığı’na atmak için onun başkanlığını onayladı. Hâlbuki yasada diyor ki; seçme ve seçilme yeterliliğini yitiren aday seçimi kazanmış bile olsa başkanlığı verilmez, ikinciye verilir.

“ÖZDEMİR CEZA ALMASINA RAĞMEN BAŞKANLIĞI ONAYLANDI!”

Mevlüt Özdemir’in görevinden azledildiğinde, cezası onaylandığında YSK, bunun başkanlığı onaylamaması gerekirdi. Çünkü cezasını YSK’ya sunduk. İçişleri Bakanlığı görevi başında suç işlemiş belediye başkanlarını uzaklaştırırcasına bir maddeden uzaklaştırdı. Biz itiraz ettik, bunun cezası var; şu maddeden dolayı başkanlık yapmaması gerekirken, siz görevi başında suç işlemişleri uzaklaştırır gibi, uzaklaştırdınız. Bunun üzerinde bakanlık daha da ileri giderek görevine döndürdü. Biz de Danıştay’a bakanlığı şikâyet ettik. Danıştay baktı ki, bu insan kalpazanlıktan 2 yıl ceza almıştır, belediye başkanlığı yapamaz kararı verdi. O zaman lütfetti aldılar. Tabi zaman kazandırdılar. 11 ay daha görev başında bu insanı tuttular.

“İLÇEMİZİN REFAHINI ARTIRMAK AMACIYLA ADAY OLDUM”

Biz bunda da vardır bir hayır vardır dedik. 5 yıldır ilçeyle bağlantımı koparmadım. Şimdi aday oldum. Şarkîkaraağaç’ı çevre il ve ilçelerle aynı konuma getirmek, oradaki insanların refahını sağlamak, orada 500 kişiye istihdam sağlayacak bir üretim atölyesi kurmak amacıyla aday oldum.

“YILLAR ÖNCEKİ MANTIK İLÇEDE HALA DEVAM EDİYOR”

Belediyenin 7,5 milyon TL sadece elektrik ve içme suyu borcu olduğu söyleniyor. Şarkîkaraağaç’ta bildiğim kadar 3500 su abonesi var. Isparta’da Sayın Günaydın, 65 kuruşa su içiriyor. Şarkîkaraağaç’ta su 3 TL’ye yakın. Ayrıca içme suyunu ilçede vatandaş kireçli ve acımtırak tadı olduğu için içemiyor. Hâlbuki ilçede çok güzel su çıkan bölgeler vardı. Şuanda Şarkîkaraağaç’ta 10 yıl önceki mantık devam etti. İlçe halkıyla kimse ilgilenmedi ve ilçe kaderine terk edildi. Kurban Bayramı’nda bile Müslüman’ız diye geçinen bir belediye başkanı ve ekibi çalışanına 300 lira maaş ödedi. 5 yıl önce çalışanların tam maaşlarını ödedim indim, 5 yıl boyunca bu insanlar mevcut yönetimden tam maaş almadılar.

“BANA İFTİRA ATTILAR AMA ŞİMDİ MUMLA ARIYORLAR”

Devlette devamlılık esastır. Borçlarımızı da ödeyeceğiz, çalışanımızın maaşını da ödeyeceğiz. Ayrıca hizmetlerimizi de yapacağız. Bir önceki dönemde sloganları ‘gelecek sizi kapının önüne koyacak’ oldu. Ben bu kadar şerefsiz bir insan değilim. Ben insanların ekmeğiyle oynamam. Ben insanların maaşlarını ödersem kafamı yastığa rahat koyarım. Hiçbir kimseyi de şahsi bir hesabım olmaz. İlçede birlik ve beraberliği sağlamak adına elimden ne geliyorsa, yapmaya hazırım. Herkes şunu bilsin; hiç kimsenin ekmeği ile oynanmayacak. Çalışanların maaşı ödenmeye devam edeceğiz. Borçlarımız varsa yapılandıracağız.”

“ONLAR BİZİM AĞABEYİMİZ”

Öte yandan adaylığının açıklanmasından sonra MHP İlçe Yönetiminin de istifa etmesini değerlendiren Kabalak, “Onlar bizim ağabeylerimiz. Onlar Milliyetçi Hareket Partisi’ne hizmet eden insanlar. MHP’de zaman zaman kırgın ve kızgınlıklar olabilir. Ama MHP’nin oyu hiçbir zaman başka bir partiye gidemez. Çünkü vicdan elvermez. Şarkîkaraağaç’ta MHP’nin oy patlaması yaşayacağını düşünüyorum. Hizmet iktidar olmakla değil, muktedir olmakla yapılır. Yusuf Ziya Günaydın’ın iktidar partisinden olmamasına rağmen yaptığı hizmetler de ortadadır” diye konuştu.

“VERECEĞİNİZ HER OY BANA DEĞİL İLÇENİN GELECEĞİ İÇİN”

Son olarak 2009’da MHP’nin kaybetmesiyle ilçenin kaybettiğini herkesin gördüğünü verilecek her oyun ilçenin geleceği için önemli olduğunu vurgulayan Kabalak, “2009 yerel seçimlerinde 2928 oy ben almıştım. AKP’nin adayı ise benden 18 oy az aldı. Son sayımda 89 oyla seçimi kaybettim. 3-4 bakan getirdiler. Vatandaşı kandırmaya devam ettiler. Hizmeti ilçeye sereceğiz dediler ve halkı kandırmaya devam ettiler. Mayıs ayında ağaç diktiler, üniversiteye bitirdiler. Bugün arkadaşlarımız yaptığı hatanın farkına vardılar. Şarkîkaraağaç’ta MHP’nin kaybetmesinden ziyade ilçenin kaybettiğini herkes gördü. Bugün herkes beni tebrik ediyor ve destek vereceklerini söylüyorlar. Vereceğiniz her oy bana değil, Şarkîkaraağaç’ın geleceği için olacak diyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 967 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...