BAKA’dan meyveciliğe büyük destek

26 Aralık 2013 16:11

BAKA’nın mali destek verdiği projeyle, Eğirdir’in Yukarı Gökdere Köyü’nde bölgenin en büyük elma tasnifleme tesislerinden biri kuruldu ve rekabet gücü artırıldı. Sistem saatte 17 ton elmayı çap, gramaj, renk ve tat açısından tasnifleyebilecek. 35’i bayan 40 yeni istihdam oluşturuldu ve ihracat hedefi de 60 tondan elmadan 100 tona çıkarıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), elmanın pazarlanması ve ihracatında zaman kaybını önleyip ürünlerin katma değerini yükselterek üreticinin gelirini artıracak bir projeye destek verdi. Meyvenin başkenti Eğirdir’e bağlı Yukarı Gökdere Köyü’nde hayata geçirilen proje yaklaşık 1 milyon TL’ye mal oldu.

SAATTE 17 TON ELMA İŞLENECEK

Yukarı Gökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Özdemir, ürün üretilirken bilim ve tekniğin yanlarında olması gerektiğini bildirdi. Artık albenisi ve pazarı olan meyvelerin üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Özdemir, “Bu tesis elma seçiminden doğacak hataları en aza indirmek için kuruldu. Saatteki işleme kapasitesi 17 tona kadar çıkabilmektedir” dedi.

“TARIM ALTYAPISI GELİŞTİKÇE VERİM DE ARTIYOR”

Öte yandan Vali Yardımcısı Tahir Demir ise, tarım ekonomisinde Türkiye olarak Dünya 7’ncisi olduğumuzu belirterek “Tarımın alt yapısı geliştikçe, buna paralel verimimiz de artıyor. Her başarılı kooperatifin arkasında mutlaka ki başarılı yöneticiler vardır. Hepsini kutluyor, tesisin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...