“Gölgelenme sırası onlara geldi”

27 Aralık 2013 15:00

MHP İl Başkanı İsa Yalçın dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem 2013 yılının kısa bir değerlendirmesini yaptı hem de geçmişte kendileri hakkında söylenen sözlere atıfta bulundu. Yalçın, “Bir takım siyasi rüzgârlarla kurulan ve ‘koskoca iktidar’ diye tabir edilen AKP’nin ömrü 1 saatmiş! Bize ‘Adliye’de gölgelenin’ diyen Sayın Uzaktaş ve aveneleri vardı. Şimdi Allah onları da kurtarsın ama gölgelenme sırası onlara geldi!” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dün basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Kahvaltı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yalçın, geçmişte kendileri hakkında söylenenleri hatırlatarak göndermede bulundu. AKP kurulduğunda 3Y diye siyasi hayatına başladığını ileri süren Yalçın, “Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. AKP kurulduktan sonra millet olarak AKP’ye verilen destek bu 3Y işe mücadeleydi. Ama ilk günden beri Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi dış güçlerin ve bu güçlere bağlı bazı grupların, kurumların etkisiyle iktidara gelen Başbakan Erdoğan kendisini göreve getirenlerden maalesef bugün şikâyetçi olmuştur” dedi.

“BU KADAR BÜYÜTÜLEN İKTİDARIN ÖMRÜ 1 SAATMİŞ!”

Öte yandan MHP’nin kurulduğu günden bu yana en eski siyasi parti olarak çizgisinde en ufak bir kırılma olmadığını belirten Yalçın, şöyle devam etti; “Milliyetçi Hareket Partisi, AKP gibi bir rüzgârla da kurulmamıştır. MHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkan, bin yıllık geleneğini ortaya koyabilen, bu ülkenin geleceği hepimizin geleceği anlayışıyla yola çıkan ve bu anlayışla yola devam etmektedir. Ama bir takım siyasi rüzgârlarla kurulan siyasi partilere ‘koskoca iktidar’ diyorlar. Bizim içinse hiç ‘koskoca’ olmadılar. Büyüklük bu millete hizmet ederek olur. Dış güçlere hizmet ederek olmaz. Bu kadar büyütülen iktidarın ömrü 1 saatmiş. 3-5 tane ayakkabı kutusu, 3-5 telefon konuşması ve sonucunda bakanlar birbirine girdi.

BİZE ADLİYEDE GÖLGELENMEYİ İŞARET EDENLER

KENDİ GÖLGELENECEKLERİ YERİ SEÇMİŞ OLDULAR

Bize ‘Isparta’ya ne hizmeti ettiniz dediğimizde’ konuşuyorlardı. Bize ‘Adliye’de gölgelenin’ diyen Sayın Uzaktaş ve aveneleri vardı. Şimdi Allah onları da kurtarsın ama gölgelenme sırası onlara geldi. Bakın kendilerine dokunulduğunda neler yapıyorlar. Demek ki büyük konuşmayacaksınız. Biz AKP zulmüne karşı hep Allah’a sığındık. Sizin iktidar ve dış güçleriniz varsa bizim de Allah’ımız var dedik.  Bugün hiçbir şekilde bunların üzerine gitmeyiz. Çünkü MHP’nin siyaseten üzerine gideceği konular bunlar değil. Yapmışlarsa kendi ayıplarıdır. Bize adliyede gölgelenmeyi işaret edenler kendi gölgelenecekleri yeri seçmiş oldular.

“AKP MEŞRUTİYETİNİ YİTİRMİŞ BİR SİYASİ PARTİDİR”

Sayın Başbakan, Komutanlar tutuklanırken ‘bırakın adalet kendi çalışsın’ diyordu. Şimdi neden aynı şeyi söyleyemiyor? ‘Bakanım da olsa istediğimi yapabilirim’ neden demiyor? Yolsuzluk dediler 11 senedir yaptıkları ortaya çıktı. Yoksulluk dediler 2002 Türkiye’sinden hangi arkadaşımız daha iyi olduğunu söyleyebilir? Yasaklar konusunda basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine giremedikleri döneme geldik. Basın mensupları mı o paraları kimlerin yatak odalarına koydu? Basın mensuplarının suçu o haberleri millete göstermek mi? AKP meşrutiyetini yitirmiş bir siyasi partidir.”

 

 

Bu haber 603 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...