Çarşamba pazarı inşaatı devam ediyor

19 Eylül 2012 18:13

Isparta Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan ve Isparta’da ilk defa yapılacak olan kapalı Pazar yeri inşası hızla devam ediyor. Alttan ısıtma sistemi ile de kışın ısıtılması sağlanacak olan Pazar yerinin çelik konsorsiyumları bugünlerde monte edilmeye başlandı.

1 Haziran’da ihalesi yapılan ve yer tesliminin gerçekleşmesinden sonra inşaata 19.07.2012 tarihinde başlanmıştı. Önce alanda bulunan barakalar yıkılarak alan tesviyesi gerçekleştirildi. Zemin betonu da atılan kapalı Pazar alanında bugünlerde çelik konsorsiyumları monte edilmeye başlandı. Birkaç gün sürecek olan monte sonrası inşaatın çatı kaplamasına geçilecek. 150 gün süre verilen inşaatın süresinde çok önce bitirilmesi için tüm gayretler gösteriliyor.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da çalışmaları yakın takip edenlerin başında geliyor. Sık sık inşaattaki kontrole giden inşaat alanındaki bilgi ve birikimlerini de çalışanlara aktarmayı ihmal etmiyor.

Isparta’da ilk defa yapılacak ve haftada iki gün açık kalacak olan kapalı Pazar yeri inşaatında kısa bir açıklamada bulunan Günaydın, “şehrimizi modern çağdaş ve yaşanılabilir bir kent yapma yolunda bir engelimizi daha ortadan kaldırıyoruz. Bu güne kadar vatandaşlarımız kışın çamur yazın toz bulutu içerisinde alışverişin gerçekleştirildiği alan artık hem hijyenik hem de vatandaşa layık bir alışveriş merkezi haline gelerek cazibe merkezine dönüştürülecektir” dedi.

 

 

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...