Yalvaç’ta Sümer Halı’nın montajına başlandı

28 Aralık 2013 10:48

Yalvaç’a taşınan Sümer Halı Fabrikasının makinelerinin yeni fabrika binasında montajına devam ediliyor. Fabrika, kısa sürede çalışır duruma getirilmesinin ardından Yalvaçlı işçi çalıştırılması şartıyla işletmesi özel sektöre ihale ile devredilecek

Yalvaç’ın Isparta girişinde, Küçük Deri Sanayi Bölgesinde inşa edilen yeni fabrika binasına taşınan Sümer Halı Fabrikası makinelerinin yeni yerinde montajına devam ediliyor. Sümer Halı fabrikası için Yalvaç Belediyesi tarafından 70 x90 metreölçülerinde ve6300 m2kapalı alan üzerine kurulu bir fabrika binası inşa edildi.

ÖNCE NUMARALANDIRILDI SONRA TAŞINMAYA BAŞLANDI

Fabrika binasının inşasının tamamlanmasının ardından da Isparta’dan makinelerinin taşınmasına başlandı. Büyük ve ağır metal parçalardan oluşan makineler öncelikle eski yerinde tek tek numaralanarak taşınabilir halde parçalara ayrıldı. Ardından da parça parça Yalvaç’a taşınarak yeni fabrika binasında belli bir düzen içinde montajına geçildi.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞTIRACAK

Fabrikanın kısa sürede çalışır hale getirilmesi ve Yalvaç ekonomisine katkı sağlaması için büyük çaba gösterdiklerini söyleyen Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, devletin fabrika işletmesine karşı olduğunu bu nedenle makinelerin kurulumunun ardından fabrikanın işletmesinin, Yalvaçlı işçi çalıştırılması şartıyla, bu konuda uzmanlaşmış büyük bir firma yoluyla özel sektöre devredeceklerini belirtti.

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...