“Konuşursam partime zarar veririm!”

28 Aralık 2013 10:48

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, önceki gün düzenlediği basın toplantısında yaptıkları gayri resmi seçimde sorunların çıkmasından ötürü eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan’ı suçlamış ve “Utanç duyması gerekirken her türlü ayak oyunlarına giriyor” demişti. Kendine cevap hakkı doğan Erdoğan ise “Bu tür iftiralarla parti bir yere gitmez” diye konuştu.

Son dönemde CHP’de yaşanılan gelişmeler Isparta basının gündemine oturdu. İkiye bölünen partide son olarak gazetecilerin önünde büyük bir kavga yaşandı. Haklarında çıkan spekülasyonlara cevap veren İl Başkanı Vedat Şenol, bu olayların buraya gelmesinde çetelerin ve eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan’ın olduğunu iddia etmişti.

“UTANÇ DUYMASI GEREKİRKEN HER

TÜRLÜ AYAK OYUNLARINA GİRİYOR!”

Düzenlediği basın toplantısında eski İl Başkanı Erdoğan’ı hedef alan Şenol, “Halı Sarayı'ndaki eski binamızın 5 yıllık borcu haciz aşamasına gelmişti. Biz göreve geldiğimizden beri o borcu ödüyoruz. Genel Merkezden gelen tüm paralar oraya ödemeye geliyor. Eski yönetici olarak bundan utanç duyması gereken bir arkadaşımızın kendi bıraktığı borcun ödenmesinden dolayı bize teşekkür etmesi gerekirken, her türlü oyunlarıyla girip, ayak oyunlarına, seçim ve kongre çalışmalarına girmesi hiç yakışan bir şey değildir. Biz arkadaşımızı görevlendirmeye hazırız dedik. Ama partiyi sıkıntıya sokan insanların biraz daha onuru olması lazım. Ayrıca çalışan örgüte saygısının olması lazım. Arkadan bu örgütün düzenini bozma girişimleri hiç yakışmıyor. Bütün arkadaşlarımız o dönemin borçlarını ödemekten bıktı. Kendisine tavsiyem bu tür hareketlerden uzak durmalı. Toplumda partinin imajını düzelten yönetime karşı eski yönetimin sadece saygı duyması gerekir” şeklinde konuşmuştu.

“18 AYDIR 1 GÜN BİLE KONUŞMADIM”

Hakkındaki iddialar nedeniyle kendine cevap hakkı doğduğunu ifade eden eski İl Başkanı Erdoğan ise İl yönetiminin ülke gündeminde yaşanılan gelişmeler hakkında halkı bilgilendireceği yere kendi içlerinde mücadele içine girdiğini belirtti. Partisinde yanlış ve çirkin olayların olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi; “Isparta’da özellikle canı gönülden bağlı olduğum CHP’de istemediğim, arzulamadığım, çok çirkin ve yanlış olaylar oluyor. Bir partili olarak derinden üzülüyorum. En azından bizim üzüntümüz kadar yöneticilerin de bu üzüntüye ortak olmasını ve üzüntüyü bertaraf etmelerini canı gönülden istiyorum. Çünkü bakıyoruz ülke gündemi almış başını gidiyor. Yargı paspas edilmiş, emniyet yargının talimatını yerine getirmiyor ve yargı kararları uygulanmıyor. Ülkede ekonomi batmış, esnaf, çiftçi perişan durumdayken CHP’nin ve bizlerin alana çıkarak, bunlara vatandaşlara anlatacağımız yerde ne yazık ki, geçmiş dönemde partiye hizmet eden insanlarla mücadele içerisine girmiştir. Bu kadar büyük yanlış bir il başkanına ve il yönetimine yakışmaz. Çünkü biz 30 Mart seçimlerinde Isparta’da iddialıyız diyoruz. 3 ayımız kaldı. Bu süreç içerisinde ne kırgınlığımız varsa bunu hazmetmek ve içimize hapsetmekle yükümlüyüz. Elbette bizim de konuşacaklarımız var. Ama partiye ve Isparta’ya zarar vermemek için 18 aydır 1 gün konuşmadım. Yine de konuşmak istemiyorum. Çünkü ben CHP’liyim ve bu partinin sevdalısıyım. CHP benim gönlümde, beynimde ve yüreğimdedir. Bunu da hiç kimse tartışamaz ve silemez.

“KONUŞURSAM PARTİME ZARAR VERİRİM”

Partide yaşanan olaylar hoş değil. Yönetimin bir anca oturup bu yanlışı veya bu olumsuzlukları telafi etme yoluna gitmelidir. Çok fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü konuşursam partime ve Isparta’ya zarar vereceğimi biliyorum. Ama partimizde nahoş işler oluyor.

“İL KONGRESİNDE ‘SENAİ GELMEZSE İSTİFA

EDERİM!’ DİYEN NE OLDU DA BİR ANDA DEĞİŞTİ?”

Aynı kongreyle gelen Merkez İlçe Başkanı Senai Demirkol için il kongresinde ‘Ben Senai gelmedikten sonra istifa edeceğim’ diyecek kadar birliktelerdi. Ne oldu şimdi? 18 aydır Senai Demirkol iyiydi de cumartesi günü seçim sonucunda mı kötü oldu? Seçim sonucu için herhangi bir girişimde bulunmadım. Sadece üyelik hakkımı kullandım. Demokrasiyi benimsemeyen insanlar bize demokrasi havası atmasınlar.

“ART NİYETİM YOK CHP NİYETİM VAR”

Birkaç suçlaması olmuş. Halı Sarayı’ndaki yer için borç bıraktığım söylenmiş. Benim de yönetimi aldığımda belediyeye bir yığın kira borcu vardı. Bunları ödedik. Çünkü süreklilik gerektirir. 3 ay sonra belediye seçimi var. Belediye Başkanı değiştiğinde olan borcu gelen başkan ödemeyecek mi? Hükümet devredildiğinde hükümetin borcu olmayacak mı? Vedat Başkan görevi devredeceği zaman borç ya da alacaklı olarak devretmeyecek mi? Bu kaçınılmaz bir olay. Bu tür iftiralarla parti büyüme ve bir yere gitmez. Seçime 3 ay var, bizden destek isterlerse biz göreve hazırız. Çünkü bizim art niyetimiz yok, sadece CHP niyetimiz var bizim.” 

“KENDİ İÇİMİZDE HALLEDECEĞİZ”

Bu arada yaşanan gelişmeler hakkında görüş aldığımız CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ise olayları basından takip ettiğini ve sorunun kendi içlerinde çözeceklerini ifade etti.

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...