“Eğirdir’de 5 yılda 212 iş yeri açıldı, 6 iş yeri kapandı”

30 Aralık 2013 15:28

Eğirdir’de yeni bir iş yeri daha açıldı. Leziz, temiz, bol çeşit ve geniş ortama sahip Devran Kasabı’nın açılışı Cuma namazı sonrasında yoğun katılımla gerçekleşti.

Açılışa İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Demir, daire müdürleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir’in geri kaldığını, gelişemediğini ve nüfusun azaldığı iddialarına cevap verdi. Başkan Özmeral, “Eğirdir’de 5 yılda 212 iş yeri açıldı, 6 iş yeri kapandı. İlçemizin nüfusu 20 bin’den 15 bin’e düşmedi. Miskinlerden inerken ilçemizin girişindeki levhada 16900 resmi nüfusumuz var. Kayıtlı olmayan nüfus sayımız da var bunu herkes iyi biliyor. Eğirdir’in kapasitesi her yönden genişliyor. İlçemizde 2 yüksekokul açıldı. Bu okullarımızın açıldığına inanmayanlar vardı. Açıldı ve öğrenci geldi hala görmek istemeyenler var. İlçemiz, turizm yönünden tarım yönünden, ticaret yönünden ve öğrenci yönünden devamlı gelişmektedir. İlçemizde yeni açılan Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu 4 yıllıktır. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz da 2 yıllıktır. Yeni açılan iki yüksekokulumuzda 400’e yakın öğrenci olduğu bilinmektedir. Daha önceden açılan Eğirdir Meslek Yüksekokulumuzda da şu anda 1240 öğrencimiz mevcuttur. Eğirdir’imizde açılan okullarımızın tam kapasite eğitim vermesi halinde 4 yılda 5 bin öğrenci ilçemize gelecektir. İlçemizde yeni bir iş yerimizin daha açılışını yapıyoruz. Bu gelişimi, değişimi görmeyenler mutlaka vardır. Böyle güzel bir mekânı Eğirdir’imize kazandıran kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Diğer esnaf kardeşlerimize buradan tavsiyede bulunmak istiyorum. Gelişim için birliktelik ve büyümek şart. Küçük esnafımız gelişime ve değişime mutlaka ayak uydurmalıdır. Belediye olarak her zaman esnafımızın yanındayız ve gelişmeleri için her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Şehrimiz gün geçtikçe gelişiyor, güzelleşiyor. Kaliteli, temiz, geniş ve leziz bir iş yerini ilçemize kazandıran kardeşimize hayırlı, bol kazançlar diliyorum” dedi.

Başkan Özmeral’in konuşmasının ardından kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, “Şehrimiz güzelleşiyor, gelişiyor. İşyerimizin genişliği, güzelliği ve kalitesi çok güzel. Turizm şehri olan ilçemizde bu gibi mekânların artmasını temenni ediyorum. Açılışı yapılan kasap dükkanının diğer esnaf kardeşlerimize de örnek olacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

İşletmeciliğini Abdulkadir (Devran) Koçal’ın yaptığı et satış mağazası kurban kesildikten sonra dualar okunarak açıldı.

Et satış mağazasını gezen misafirler, işletme sahibini tebrik ettiler. Başkan Özmeral, yeni işyeri açacaklara Belediye olarak her zaman destek olacaklarını yenileyerek, Belediye olarak iş yeri açma ruhsatı için daha önce metrekare başına 8 lira alınan ücreti 1 (bir) liraya düşürdüklerini belirterek, “Devamlı teşvik edici oluyoruz. Başka yerlerden gelip Eğirdir’de iş yeri açmak isteyenler fazlasıyla var. İş yeri açmak isteyen herkese yardımcı olmaya hazırız” dedi.

 

 

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...