“Terörü yok edemeyecekseniz çekip gidin”

19 Eylül 2012 18:19

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Bingöl'de terör örgütünün hain saldırısı sonucu 10 askerin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet etti. 

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Bingöl'de 10 askerin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hükümeti istifaya davet etti. Şenol açıklamasında; “Hükümet terörle mücadele konusunda da sınıfta kalmıştır. ABD eksenli Suriye Politikaları nedeniyle terör tırmanışa geçti. Büyük birliklere saldırılıyor, büyük operasyonların yapıldığı bu günlerde bile bu saldırılar yapılabiliyorsa bu bir savaştır, bir çılgınlıktır. Milli mutabakat bir an önce sağlanmalı ve Başbakan istifa etmelidir” dedi.

Başkan  Şenol, Türkiye’nin bir an önce erken seçime gitmesi gerektiğini kaydederek TBMM’nin olağan üstü toplanması gerektiğini de yineledi. Hükümetin Oslo görüşmelerini hatırlatan Şenol, bu görüşmeleri ‘yüz karası’ olarak yorumladı. Ülkenin içinde bulunduğu durumda MİT müsteşarı ve Başbakan başta olmak üzere hükümetin istifa etmesi gerektiğini ifade eden Şenol, Ispartalılara da çağrıda bulunarak, hükümeti protesto etmeleri ve artık alanlara çıkmaları gerektiğini söyledi.

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...