TGB’den Hükümet İstifa Eylemi

30 Aralık 2013 15:38

Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ile başlayan süreç hükümet istifa eylemleriyle devam ediyor. Yurdun bir çok ilinde gerçekleştirilen protesto eylemleri Isparta’da da düzenlendi.

TGB üyeleri Kafeler Caddesi’nde başlattıkları eylemi AK Parti İl Merkezi önüne ayakkabı kutuları bırakarak sona erdirdiler.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri Kafeler Caddesi’nde bir araya gelerek kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Tevfik Fikretin Han-ı Yağma isimli şiiri ile başlayan açıklamada TGB İl Başkanı Ali Ufuk Özalp, “Bizler 3 bakanın istifa etmesini onurlu ve yeterli bir davranış olarak kabul etmiyoruz. Başbakan yine 3’e kapatmaya çalıştı! İstifalara birde milletvekili eklendi. Yasama-Yürütme ve Yargıyı kendine göre şekillendirmeye çalışan Tayyip Erdoğan’ı görüyoruz ki yanlış anladığı “Yürütmenin” başında, yeni bakanlarla temizim görüntüsü vermeye çalışıyor. Ancak Erdoğan Bayraktar’ın, Tayyip Erdoğan’ı istifaya çağırması önemli bir noktadır ve muhalefet eden 3 milletvekili ise kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Bunlar suçun varlığını, boyutunu ve üstünü kapatma çalışmalarını somut olarak göstermektedir. Sözde “temiz” bakanlardan yeni kabine oluşturuyor, fakat yetmez; hükümet istifa! Ve istifa edene kadar, sistem bütün kirli unsurlarıyla tasfiye olana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

İşçi Partisi yönetici ve üyelerinin de destek verdiği eylemde TGB üyeleri Kafeler Caddesi’nden Belediye İş Hanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş boyunca “Hırsız Var”, “Her yer yolsuzluk her yer rüşvet” gibi sloganlar atan grup Belediye İş Hanı’nda bulunan AK Parti binası önüne Yolsuz ve Rüşvet Operasyonu’nun adeta simgesi haline gelen ayakkabı kutularını bıraktı.

Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...