“Isparta bizim için kutsal toprak”

30 Aralık 2013 15:42

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, gazetemiz muhabirine özel açıklamalarda bulundu. 2014 yerel seçimlerine kendi müstakil iradeleriyle gireceklerini belirten Uysal, Isparta’yı kutsal toprak olarak nitelendirdi.

Isparta, 2014 yerel seçimlerinde çetin geçecek bir yarışa sahne olacak. AK Parti, MHP, CHP ve Demokrat Parti hem İl merkezinde hem de ilçe ve kasabalarda belediyeyi alabilmek için çaba sarf ediyor. Halen daha Demokrat Parti’nin kalesi olarak bilinen ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de memleketi olan Isparta, bu yönüyle birçok ilden daha farklı bir konumda.

“ISPARTA BİZİM İÇİN KUTSAL TOPRAK”

Öyle ki Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, gazetemiz muhabirine verdiği özel açıklamalarda bunu açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Geçmişten bu yana Isparta’nın kendileri için çok özel bir yer olduğunu bildiren Uysal, yerel seçimlerde 21 seçim bölgesinde de kazanmak istediklerini belirtti. Kendi müstakil iradeleriyle seçime gireceklerini ve ne kazandıran ne de kaybettiren olacaklarını ifade eden Uysal’ın açıklamaları şu şekilde; “Türkiye farklı iddiaları bulunan bir ülke. Bizim de iddialarımız var.  Bu iddialar arasında kutsal toprak olarak nitelendirdiğimiz Isparta’da bulunuyor. Geçmişte aldığımız oy oranlarını da göz önünde bulundurursak ne kadar güçlü bir parti olduğumuzu herkes görecektir. Aynı zamanda Isparta’da belediyeyi almış ve yönetmiş bir partiyiz.

“TECRÜBEMİZ ORTADA YETKİ İSTİYORUZ”

Öte yandan aday adaylığı sürecimiz bilindiği üzere 5 Aralık’ta başlamıştı. Halen daha devam ediyor. Şu ana kadar belirlemiş olduğumuz bir aday yok. İsimler üzerinde ince eleyip sık dokuyoruz. Herkesin kabul edeceği bir arkadaşımızla yola devam edeceğiz. Geçmişteki tecrübemizi birçok kesim biliyor. Sadece yetki istiyoruz ve değerli Isparta halkının beklentilerine cevap vermek istiyoruz.

“ISPARTA’YA GELEBİLİRİM”

Diğer taraftan adayımızı açıklayacağımız en makul zamanı belirleyeceğiz. Isparta’da şu an planlanmış bir programımız yok. Ancak talep gelirse seve seve her zaman Isparta’ya gelmeye hazırım. Belki adayımızı bir gelişimde açıklayabilirim.

“KİMSEYİ DESTEKLEMEYECEĞİZ”

Kulağımıza özellikle Isparta’dan ‘Kimi destekleyecekler acaba?’ şeklinde söylentiler geliyor. Açık ve net bir şekilde belirtmek istiyorum ki kimseyi desteklemeyeceğiz. Böyle bir düşüncesi ya da beklentisi olan bir parti varsa bu çağrımıza kulak versin.”

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...