Bir taşla üç kuş vuracak

30 Aralık 2013 15:47

Geliştirdiği projelerle dikkatleri üzerine çeken ve uzun süredir yeni bir proje açıklamayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Mimar Sinan Caddesi’nde büyük bir çalışmaya imza atmaya hazırlandığı öğrenildi. Günaydın, bu çalışmayla Isparta’nın en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununu çözmeye çalışacak.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın en büyük sorunlarının başında gelen trafik sorununa el atmaya hazırlanıyor. Hatta bir taşla üç kuş vurma deyimini yerine getirecek olan Başkan Günaydın, bu projesi ile trafiği rahatlattığı gibi çarşı merkezindeki sıkışıklığa da çözüm bulmayı hedefliyor.

MİMAR SİNAN CADDESİ’NE GİRECEK

Belediye kaynaklarından edinilen bilgilere göre Başkan Günaydın, yakın zaman içinde Mimar Sinan Caddesi’ne girecek. Trafiğin en çok sıkıştığı cadde olan Mimar Sinan Caddesi’ne bir alt geçit yapmayı planladığı öğrenilen Günaydın’ın bunun yanı sıra yolun altında yeni bir yaşam alanı kurmayı da hedeflediği öğrenildi.

ALT GEÇİT DEYİP GEÇMEYİN

Basit bir alt geçit projesi gibi görünen projenin aslında göründüğü gibi olmadığı anlaşılıyor. Zira Günaydın, bu projeyi tasarlarken hem otoparkı hem de çarşı merkezine sıkışan Isparta’ya da çözüm bulmuş olacak.

PROJEDE NELER VAR?

İlk etapta projenin Mimar Sinan Caddesi’nde yaşanan trafik sıkışıklığını azaltmak için yapıldığı öğrenildi. Zamanla projeyi daha da geliştirdiği belirtilen Başkan Günaydın’ın, alt geçide girenlerin aynı zamanda otoparklarla karşılaşacağı bir ortamın oluşturulmasını istediği bildirildi. Yani alt geçide giren biri aynı zamanda orada aracını park edeceği otopark da olacak.

YAŞAM MERKEZİ FİKRİ

Öte yandan Başkan Günaydın’ın projede yer alan alt geçit ve otoparka ek olarak yer altında yeni bir ticari faaliyetlerin yapılabileceği alanların olmasını da istediği bildirildi. Çünkü Isparta çarşı merkezine sıkışmış bir yapıya sahip. Bu anlamda cadde altında yeni bir cadde açmak isteyen Günaydın’ın bir proje ile Isparta’nın 3 sorununu çözmek istediği ve böylelikle dükkân kiralarının da normal seviyesine inmesini sağlayacağı ifade ediliyor.

NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diğer taraftan Günaydın’ın bu proje üzerinde yaklaşık 5 yıldır çalıştığı ve ilk 2,5 yıl belediye borçlarından dolayı istediği projeleri bir türlü hayata geçiremediği belirtildi. Son dönemde kendini toparlanmaya başlayan Günaydın’ın seçimler öncesi projesine başlaması bekleniyor. Bu arada proje için Günaydın’ın seçimlerin geçmesini de bekleyebileceği ve bu projeyi seçim vaatleri arasında göstermeyi düşündüğü de gelen bilgiler arasında.

 

 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...