Isparta’nın tek İHL, 375 öğrenci ile öğretime başladı

19 Eylül 2012 18:23

Isparta şehir merkezinde İmam – Hatip Lisesi olarak düzenlenen eski Hilmi Dilmen İlköğretim Okulunun bulunduğu okul 375 öğrencisi ile yeni eğitim – öğretim yılına merhaba dedi.

4+4+4 zorunlu eğitim kanunlaşmasıyla birlikte açılan İmam Hatip Ortaokulu kayıtları geçtiğimiz günlerde sona erdi. 23 Temmuz’da başlayan kayıtlar normalde 17 Ağustos itibariyle sona ermişti. Ancak, Bakanlık İmam – Hatiplere kayıtlar için bir genelge göndererek kayıt süresini okulların açılışından iki gün öncesine yani 15 Eylül tarihine kadar uzattı. Böylece, İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velileri okulların açıldığı 17 Eylül tarihinden önceki mesai günü olan 14 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yaptırma imkanı buldu.

375 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

Bu doğrultuda Isparta Merkezinde yıllardır önce Merkez Ortaokulu ardından  Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu olarak eğitime hizmet veren ve son olarak 4+4+4 Eğitim Sisteminde ‘İmam – Hatip Ortaokulu’ olarak düzenlenen 6 Mart Caddesindeki okul 17 Eylül tarihinden itibaren İmam – Hatip öğrencilerinin eğitim ve öğretiminde hizmet vermeye başladı. İmam – Hatip Ortaokulu statüsüyle ilk defa hizmet vermeye başlayan okula 375 öğrenci kayıt yaptırdı.

TÖRENLE EĞİTİM – ÖĞRETİME BAŞLADI

Okul, 2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılına törenle başladı. Okulun bahçesinde saat 10.00’da gerçekleştirilen törende; Okul Müdürü ve öğretmenlerin yanı sıra İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İmam - Hatip Lisesi Derneği Başkanı Mustafa Büber ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan  törende öğrencilere hitaben bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, öğrencilere gelecek için bir hazırlık içinde olmaları gerektiğini söyledi. Daha sonra öğrenciler sınıflarına geçerek ilk derslerine başladılar.

Bu haber 1336 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...