Isparta’nın geliri Türkiye ortalamasının üzerinde

1 Ocak 2014 15:33

TÜİK son bölgesel gayrisafi katma değer verilerini yayımladı. Verilere göre gayri safi katma değerden en yüksek payı yüzde 27,2 ile İstanbul aldı. Isparta’nın geliri ise Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜIK), yeni bir araştırmaya daha imza attı. İl il gayri safi katma değerlerin açıklandığı yeni araştırmada İstanbul 312 milyar 438 milyon TL ile ilk sırada yer aldı. İstanbul’u, 99 milyar 305 milyon TL ve yüzde 8,6 pay ile Ankara ve 75 milyar 922 milyon TL ve yüzde 6,6 pay ile İzmir izledi. Bölgesel gayri safi katma değer hesaplarında en düşük payı yüzde 0,7 ile Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan aldı.

EN DÜŞÜK DOĞU İLLERİ

Kişi başı en yüksek bölgesel gayri safi katma değer 2011 yılında 23 bin 247 TL ile İstanbul için hesaplandı. Kişi başı en düşük bölgesel gayri safi katma değer ise 5894 TL ile Van, Muş, Bitlis, Hakkâri için hesaplandı.

ISPARTA’DA VAR

Kişi başı gayri safi katma değeri Türkiye ortalamasının üzerinde olan bölgeler, büyüklük sırasına göre İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Ankara, Bursa, Eskişehir, Bilecik, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İzmir ve Antalya, Isparta, Burdur.

 

 

 

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...