“2014’te Isparta Türkiye’ye örnek olacak”

1 Ocak 2014 15:35

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yeni bir yıla ulaşmanın Isparta halkına huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ederken, yeni yılın Isparta Belediyesi açısından da 2014 yılının Türkiye’ye ve Dünyaya örnek bir kent haline geleceğini belirtti.

Günaydın yeni yıl münasebeti ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile yaptığı açıklamasında, “2014 yılının tüm halkımıza mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini temenni ediyorum. Belediye Başkanlığı görevimizde neredeyse beş yılı tamamlamış bulunmaktayız. Bu beş yıl içerisinde halkımızın bizden istediği talepleri yerine getirmeye çalıştık. Rutin belediyecilik anlayışından taviz vermeyerek sosyal belediyeciliğin de nasıl yapılacağını tüm halkımıza gösterdik.

Hepinizin bildiği gibi borç yükü içerisinde bir belediye devir almıştık. İlk İki yıl içerisinde bu borç batağı içerisinde yüzen belediyeyi düzlüğe çıkardık. 2011 yılını belediye olarak milat kabul ettik ve yatırım hamlelerimizi başlattık. Bir yanda fabrikaların temelini atarken, bir yanda da şehrin doğal güzelliğini ortaya çıkarmak için gayret gösterdik. Şehrimizin simgesi olan Gül’ümüzü şehrimizin dört bir yanına serpiştirdik. Yurt içi ve dışından gelen misafirlerimiz artık Isparta’ya geldiklerinde evet Isparta’dayız imajını sağladık. Özel halk otobüslerimizi yenileyerek halkımıza verdiğimiz değeri bir kez daha ispat ettik. Tabiri yerinde ise 2011 bir milat oldu. Bugün harıl harıl çalışan Orta doğunun en büyük fabrikasını temelini 2011 yılında atmıştık. işte temelini attığımız fabrikamız artık üretime geçmiş Isparta Ekonomisine katma değer sağlamaya başlamıştır. Biz bununla da yetinmeyerek aynı fabrika sahamızı genişletme çalışmalarına girdik. Bu gün fabrika sahamızın açık alan genişliği 200 bin m2’ye ulaştı. O gün söylemiştik. Herkes gülmüştü. Burada fabrikalar zinciri oluşturacağız diye. İşte temelini atmış olduğumuz yalıtım ve izolasyon fabrikamız inşaatı da tamamlandı. Deneme üretimlerine başladı. Kısa sürede kendi alanında dünyanın en büyük fabrikası haline gelecek. Bununla birlikte Türk Kültüründe önemli bir yer tutan halı ve kilim (etnografya) müzemizin de inşaatını tamamladık.

Yok edilmiş araç filomuzu yeniden oluşturduk bugün belediyemize kazandırmış olduğumuz araç sayısı 200’e yaklaşmış bulunmaktadır. Son teknoloji ile donatılmış araçlarımızla halkımıza hizmet etmemin mutluluğu içerisindeyiz. Bu araçlarımız sayesinde başlatmış olduğumuz kalıcı ve dayanıklı asfalt programımız tüm hızıyla devam etmektedir. İhale yolu ile asfalt kaplama yapmış olsaydık bu güne kadar yapmış olduğumuz asfaltın yarısını bile yapamazken ödediğimiz miktarın 5 katı ücret karşılığında yapılacağını gördük. Bu vesile ile tam donanımlı araçlarımız ve kaliteli personelimiz ile bitirilemez denilen yollarımızı bitirdik.

Yarınlarımız artık daha güzel görünecek. 2014 yılı Isparta’mız Türkiye’de ve Dünyada parmakla gösterilecek ve tüm illere örnek olacak bir ivme içerisine girecektir. 2014 yılının kalkınma bir şahlanış yılı olacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Nice yıllara hep birlikte ulaşmak dileğiyle tüm halkımızın yeni yılını kutluyor huzurlu ve mutlu nice yıllar geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

Bu haber 593 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...