“Bunlar hizmet yarışının bir göstergesi Belediye Meclisi’nden en az 19 üyelik alacağız”

1 Ocak 2014 15:36

CHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, son dönemde partisinde yaşanan olumsuz gelişmeleri değerlendirdi. Bunların bir kargaşa olarak algılanmaması gerektiğine değinen Çakmakçı, “Bu durumdan son derece mutluyum. Kimsenin yapamadığını yaptık. Sıralamada 1. ya da 16. olmuş fark etmez. Çünkü en az 19 üyelik alacağız” diye konuştu.

CHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, partisinin Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerini belirmek için yaptığı gayri resmi seçim sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Seçim sırasında işleri nedeniyle Ankara’da bulunduğunu ancak bizlerin aracılığıyla olayları an ve an takip ettiğini bildiren Çakmakçı, yaşananların kargaşa olarak algılanmaması gerektiğine vurgu yaptı. Gerçekleştirdikleri ön seçimin Isparta’da heyecan yarattığını ifade eden Çakmakçı, “CHP’li üyeler dışarıda kalmak yerine yarışın içinde yer almak istedikleri için bazı olaylar yaşanmış olabilir. Bunlar hizmet yarışı için yapılan mücadelelerdir” dedi.

“BU DURUMDAN SON DERECE MUTLUYUM”

Daha önce böyle bir yarışın olmadığını ve herkesin katkı sunmak için birbiriyle yarıştığını bildiren Çakmakçı, şunları söyledi; “Herkes bir katkıda bulunmak istiyor. Bundan önce böyle bir yarış yoktu. CHP’nin Belediye Başkanlığını alabileceği bir noktaya geldiği için il ve ilçe örgütleri ile milletvekilimizin katkılarıyla benim adaylığımı gündeme getirdikleri zaman yeni bir heyecan başladı. İnsanlar arasındaki ilişkiler daha farklı düzeye ulaştı. İnsanlar kendilerini daha iyi yerlerde görmek istiyor. Bu durumdan son derece mutluyum. Çünkü bir heyecan geldi. Bu arada zaman zaman yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan olumsuz gelişmeler olabilir. Bu her aile içinde olan şeyler. CHP de bir aile. Bu olayı biz tolere ettik. Arkadaşımızla da konuştuk. Kendisi de yanlış anladığını söyledik. Başkanımız özür diledi. Biz sorunu aştık ve büyük bir güçle ileriye doğru gidiyoruz. Allah izin verir belediye başkanlığını alırsak coşan bir Isparta’yı birlikte yaşayacağımızı düşünüyorum. Halkımızın CHP’yi bir çözüm ortağı olarak gördüğü düşüncesindeyim.

“BİZ OLASILIK HESAPLARI YAPMIYORUZ”

CHP tek başına ciddi bir bütünlük arz ediyor. Her toplumda kendisini toplumun önünde görmek isteyen insanlar olabilir. Bu da son derece doğaldır. Biz kazanacağımıza inandığımız için buradayız. Biz olasılık hesapları yapmıyoruz. Bunu da Ispartalıyla birlikte yapacağız. Çünkü bizim şan ve şöhrete ihtiyacımız yok. Benim Isparta’ya borcumu ödeme zamanım geldi. Bu teklif bana geldiğinde bundan kaçamazdım. CHP taş gibi ayaktadır.

“BELEDİYE MECLİSİNDE 16 ÜYELİĞİ ALACAĞIZ”

Belediye Meclisinde 16 üyelik alacağımıza inanıyoruz. 3’te benim kontenjanım olacak. Bu sayı 19’a çıkacak. İster 7’inci ister 16’ıncı olsun meclise girecek. Girecekse bir sorun yok. Milletvekilimiz, il ve ilçe başkanımızla oturacağız ve sıralamayı YSK’nın talep ettiği zamana kadar belirleyeceğiz. Bu listede olmayı arzulayan arkadaşlarımız talep ederlerse biz 19’u değil, 20 ve 21’i hedefleyeceğiz. Sıralamalar ona göre değişebilir. Bazı arkadaşlarımız beni en sona yaz diyor. Böyle bir heyecan varken sıralamanın önemi olduğunu düşünmüyorum.”   

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...