Ağaç Kesme Fidan Dik

1 Ocak 2014 15:44

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca başlatılan Ağaç Kesme Fidan Dik projesi Isparta’da da hayata geçti. Yapılan fidan dağıtımına Isparta halkı yoğun ilgi gösterdi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, hayata geçirilen Ağaç Kesme Fidan Dik projesiyle Isparta genelinde 50 bin fidan dağıtılacağını belirterek, vatandaşları yılbaşı kutlamaları için ağaç kesimleri konusunda uyarıda bulundu.

50 BİN FİDAN DAĞITILIYOR

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın başlattığı Ağaç kesme, Fidan Dik projesini Isparta’da da başlattıklarını belirterek, vatandaşlara yaklaşık 50 bin fidan dağıtacaklarını söyledi. Değirmenci, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca yılbaşı öncesi, ‘Ağaç Kesme, Fidan Dik’ projesini hayata geçiriyoruz. Projemize dün başladık. Sadece valilik önünde değil, Isparta’nın belli yerlerinde de fidan dağıtımımız devam edecek. Yaklaşık olarak 50 bin fidanı vatandaşlarla buluşturuyoruz. Genellikle vatandaşlarımıza normal çam, fıstık çamı ve ardıç fidanları dağıtıyoruz. Biz bir slogan edindik. ‘Yılbaşında Ağaç Kesme, Fidan Dik’.” dedi.

YILBAŞINDA AĞAÇ KESMEYİN

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, yılbaşı kutlamaları için ağaç kesimi yapmamaları konusunda vatandaşları uyararak, bu konuda her türlü tedbirleri aldıklarını söyledi. Değirmenci, “Yılbaşı öncesinde genellikle çam kesme sıkıntıları oluyordu. Ama Isparta’da şu anda böyle bir şikayet yada ihbar almadık. Ama biz yinede uyarıyoruz. Yılbaşında ağaç kesmeyin. Biz müdürlüğümüzce gereken tedbirleri alıyoruz. Böyle bir duruma izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

Bu haber 607 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...